Cas Kitchen

L’inspector Morocho sospita que li van donar informació falsa sobre Bárcenas per forçar una nul·litat

  • Declara davant el jutge com Fernández Díaz va pressionar per beneficiar els constructors tancant la investigació

  • Diu que el van avisar que Bárcenas sortiria d’Espanya i no era cert per perjudicar el cas Gürtel

ddca9162

ddca9162 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Si semblava que l’inspector Manuel Morocho no podia afegir res més a les males pràctiques policials en el cas Kitchen que van fer que el jutge Manuel García-Castellón qüalifiqués de «desolador» el panorama que li dibuixava, aquest divendres s’ha comprovat que encara tenia més a explicar. Davant l’instructor del dispositiu parapolicial desenvolupat per arrabassar a Luis Bárcenas el que pogués guardar que comprometés el PP ha assegurat que sospita que li van donar informació falsa, sobre la sortida d’Espanya de l’extresorer del PP un diumenge, per forçar el seu arrest i amb això la nul·litat de les actuacions o almenys un error en la seva actuació.

Notícies relacionades

Fonts presents en la declaració van assenyalar a EL PERIÓDICO que Morocho va continuar detallant les pressions que va patir per alterar els seus informes i rebaixar els indicis que trobava contra el PP. Així el van obligar a retirar en un d’ells l’expressió «el flux de diners genera una propensió de favors», perquè l’hi va demanar un superior.

En el d’Unifica sobre el pagament en negre de part de la seu del partit, que va estar un mes pendent de vistiplaus, els seus caps li van fer veure que amb els seus canvis ho havia deixat pitjor i li van arribar a dir: «El ministre diu que hem de fer ja l’informe de les constructores».