En el cas Pujol

El jutge Pedraz també obre judici oral contra els empresaris que només acusa Podem

  • Són sis imputats que no eren esmentats en la interlocutòria dirigida contra Jordi Pujol i els seus set fills

MADRID 07 02 2020  ECONOMIA  Jordi Pujol Ferrusola en la entrada de la Audiencia Nacional donde declara por el caso Grand Tibidabo   imagen DAVID CASTRO

MADRID 07 02 2020 ECONOMIA Jordi Pujol Ferrusola en la entrada de la Audiencia Nacional donde declara por el caso Grand Tibidabo imagen DAVID CASTRO / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha ampliat la interlocutòria d’obertura de judici oral que va dictar aquest dimecres contra l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, els seus set fills, l’exdona del primogènit i 10 empresaris a sis més que també estaven imputats, però només dirigeix una acusació contra ells la que exerceix Podem.

Notícies relacionades

En la interlocutòria el magistrat assenyala que es tracta d’un «error material» el no haver-los inclòs entre els que seran jutjats, per la qual cosa els inclou. Es tracta de Ramón Gironés i Mercé Riera, pares de l’exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercé Gironés, els empresaris Xavier Tauler, Jauma Ferrer i Xavier Corominas, així com Elvira Vidal, dona de Josep Cornadó, que ja figurava en el grup d’acusats per falsificació en document oficial que apareixia en la resolució inicial.

Es dona la circumstància que ni la fiscalia ni l’Advocacia de l’Estat n’acusa cap d’ells, per la qual cosa tots tractaran que se’ls apliqui la doctrina Botín en les qüestions prèvies amb què començarà el judici que se celebrarà a l’Audiència Nacional. Aquest criteri va ser el que va impedir que l’expresident del BBVA fos jutjat al ser només acusat per les acusacions populars i no pel ministeri públic ni les víctimes del delicte.