Les dretes escalfen Colón

Casado: Sánchez està «segrestat» pel separatisme perquè «vol»

  • El líder del PP diu que no permetrà que el president entregui la Constitució, la «legalitat i la concòrdia», la unitat nacional i la igualtat dels espanyols

  • Sánchez «ja no compleix la seva paraula i prefereix cedir Espanya a cedir el comandament», denuncia Casado un dia abans de la protesta de Colón

  • Ciutadans assenyala que la foto que vol veure aquest 13-J és la de la «indignació» de la majoria de la societat contra els indults

Casado: Sánchez està «segrestat» pel separatisme perquè «vol»

EFE / JUAN CARLOS CAVAL

5
Es llegeix en minuts

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va assegurar aquest dissabte que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha sigut «segrestat» per l’independentisme i la «radicalitat» perquè «ha volgut» i que el «pagament» que li demanen a canvi del seu recolzament parlamentari és la Constitució i la «unitat dels espanyols», informa EFE.

Durant la clausura d’una cimera d’alcaldes i presidents de diputacions provincials a Cartagena, on ha sigut investida avui la nova regidora, la popular Noelia Arroyo, Casado va acusar Sánchez d’haver-se «entregat» als independentistes i va remarcar que el seu partit no permetrà que entregui la Constitució, la «legalitat i la concòrdia», la unitat nacional i la igualtat dels espanyols per continuar en la Presidència del Govern.

Un dia abans d’assistir a Madrid a la manifestació convocada contra la possible concessió d’indults als polítics catalans condemnats per sedició, el president del PP va afirmar que Sánchez «ja no enganya ningú» i té la «síndrome d’Estocolm» volent fer veure que són els independentistes i els dirigents de Bildu els que «busquen la concòrdia».

Casado va incidir que el cap de l’Executiu es va recolzar en aquestes forces polítiques per aconseguir la investidura sense cridar el PP. «Es va entregar a Bildu a canvi de tacar les víctimes del terrorisme», va assenyalar.

«Moció de censura a si mateix»

El dirigent dels populars va apuntar que al PP no seran «palmers» d’una «agenda suïcida» basada en la pujada d’impostos, la divisió dels espanyols i l’aposta pels nacionalistes i «batasuns», ni tampoc ho seran perquè «ningú vengui la sobirania nacional per un grapat de vots». Segons la seva opinió, si Sánchez hagués sabut fa tres anys com està actuant, «es faria una moció de censura a si mateix», criticant que parli de «triomfalisme econòmic» amb «sis milions de persones sense ocupació» o d’«agenda social» amb «dos milions d’espanyols a les cues de la gana».

«Ja no compleix la seva paraula i prefereix cedir Espanya a cedir el comandament», va emfatitzar abans d’advertir que les «pitjors dècades» de la història d’Espanya en els segles XIX i XX han estat marcades pels «nacionalismes i els cantonalismes», moviments basats en la reivindicació de les «diferències». 

En clau autonòmica, Casado es va comprometre que l’aeroport internacional de la Regió de Múrcia es digui Juan de la Cierva en cas de governar, afegint que el Govern està arribant al «ridícul» intentant, amb aquestes decisions, «dividir els espanyols» i «reescriure la història», una vegada que el Ministeri de Transports ha rebutjat aquesta designació en virtut de la Llei de Memòria Històrica. 

Silenci per Anna i Olivia

«Seré un més de vosaltres des de la Presidència del Govern ben aviat», va etzibar als càrrecs populars concloent un discurs precedit d’un minut de silenci per Anna i Olivia i un aplaudiment per a la mare de les nenes.

Prèviament, el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, va ironitzar amb el fet que Sánchez és un «desagraït» pel veto del ministeri que l’aeroport de la comunitat porti el nom de l’inventor de l’autogir, «gràcies al qual pot anar en helicòpter».

López Miras va censurar el «sectarisme», el «radicalisme» i el «menyspreu» a la Regió de Múrcia del Govern central amb aquest tipus de decisions, que se sumen a la seva intenció de «retallar» el transvasament Tajo-Segura o la demora «sense justificació» del Corredor Mediterrani al seu pas per la comunitat murciana.

Finalment, va asseverar que a Espanya ha començat un «canvi de cicle imparable» després de la fallida moció de censura del PSOE i Cs contra ell, que va permetre als espanyols adonar-se que «cal votar el PP si volen governs del PP».

«Quan siguis president, d’aquí dos anys –va dir a Casado–, recorda que una petita part d’això va començar a la Regió de Múrcia», va remarcar López Miras. 

«Stop als indults»

També va parlar dels futurs indults el vicesecretari general de Ciutadans, Edmundo Bal. En un acte a Guadalajara que la foto que aquest diumenge vol veure a Colón és la de la «indignació» de la major part de la societat davant una mesura de gràcia concedida pel Govern de Sánchez a persones que han sigut condemnades per delictes «molt greus» i que «gairebé no han complert condemna».

Bal va dir que, a més, aquest diumenge es veurà també una altra foto, la del cap de l’Executiu, en la qual estarà «assegut a la taula de la vergonya» juntament amb el líder d’Esquerra, Oriol Junqueras. Es veurà la foto de la «humiliació» que farà que a molts els caigui la cara de vergonya» perquè estarà amb «un condemnat, una persona que està inhabilitada per exercir cap càrrec públic, negociant la rendició d’Espanya davant Catalunya.

El vicesecretari general de la formació taronja va expressar el seu desig que la manifestació sigui un èxit, convençut que no importarà gens qui vota cadascú perquè el que unirà tothom serà dir «stop als indults», i es va mostrar convençut que molts socialistes «moderats» que creuen en l’Estat de dret seran demà allà. Ell hi serà com un ciutadà més i no com a polític –va assenyalar–, després de confirmar també la presència de la líder de la formació, Inés Arrimadas; de la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, o Anna Grau, entre d’altres.

Notícies relacionades

Per a Bal, està clar que per rebre «un premi» del president del Govern «cal ser un delinqüent condemnat i haver posat en perill l’Estat de dret». Segons va remarcar, «no hi ha res millor per resultar premiat» per Sánchez que «incomplir» la Constitució, i la llei i «posar en escac» la convivència i l’Estat de Dret, sempre que «un sigui necessari» per mantenir-lo en el poder, va remarcar.

El portaveu va qualificar d’«infames» uns indults que veurà «crescuts» els afectats i amb els quals se’ls legitimarà, una cosa que no recolzarà Ciutadans en cap moment, va reiterar.