No hi ha encara data final

Calvo avança que els indults seran imminents: «No tardaran gaire»

  • La vicepresidenta remarca que els 12 expedients «estan finalitzant-se» i insisteix que la decisió està en l’espai de la política, no el de la justícia

Calvo avança que els indults seran imminents: «No tardaran gaire»

EFE / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

No hi ha encara un dia assenyalat. Però ja el Govern va afinant una mica més, confirmant el que, fora de focus, indicaven diferents fonts a la Moncloa i al Consell de Ministres: la resolució dels indults ja és molt pròxima. «No tardaran gaire», en paraules de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo.

Notícies relacionades

Des de fa setmanes, s’estava estudiant una forquilla temporal molt clara: la decisió del Gabinet, potser la més discutida políticament de tota la legislatura, arribaria entre finals de juny i primers de juliol. La número dos de l’Executiu, aquest dijous en una entrevista a ‘Las cosas claras’ (TVE), va acotar una mica més els temps a l’advertir que els 12 expedients, «individualitzats», estan molt avançats.

«Van al ritme que han d’anar com a expedients que s’han de tramitar», va assenyalar, per recordar que la institució de l’indult està assentada en les grans democràcies –forma part del joc de pesos i contrapesos dels tres poders»– i cap se n’ha «desproveït». «Ho ha de saber aquesta dreta que està enredant i confonent la ciutadania», va afegir. «Estan finalitzant-se aquests expedients, perquè ha calgut esperar el Tribunal Suprem. S’estan acabant i quan estiguin acabats, que no tardarà gaire, aniran al Consell de Ministres com tots els altres». Aquest va ser el grau de precisió assolit per Calvo, qui va insistir que el Govern no ha «eludit» que aquesta és una decisió de naturalesa «política», no jurídica. Per això, va puntualitzar que l’Executiu no fa cap «retret» al Suprem pel seu dur informe contrari a la mesura de gràcia dels 12 condemnats del procés, perquè Espanya és un Estat «garantista» que ha castigat els que van cometre delictes, però ara els expedients estan en «un altre espai», en el de la política.