‘Vistalegre IV’

Belarra fia al seu equip el seu últim discurs per defensar la seva candidata a liderar Podem

  • La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 no assisteix a la presentació dels projectes que aspiren a liderar el partit

Belarra fia al seu equip el seu últim discurs per defensar la seva candidata a liderar Podem

Fernando Alvarado / EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, no ha presentat la seva candidatura a ocupar la secretaria general de Podem davant l’Assemblea Ciutadana Estatal del partit, el màxim òrgan de la formació. La candidata favorita que, tret d’hecatombe, serà elegida líder de Podem diumenge que ve, ha deixat en mans del seu equip l’últim discurs per defensar el seu projecte, durant el qual no ha sigut present. «Hem d’apostar per la coralitat i el feminisme», ha afirmat Belarra a l’arribar a l’amfiteatre

«Estem en uns moments en què companys i companyes han d’assumir molta més responsabilitat i tota la responsabilitat no pot recaure sobre el secretari general o la secretària general», ha dit la ministra després d’haver sigut absent durant la presentació de la seva candidatura i la dels altres dos aspirants. Tot i així, Belarra ha reivindicat «que cap partit pot presumir tant de processos democràtics com Podem».

Entre els encarregat per defensar la seva candidatura ha estat Isa Serra, coportaveu nacional del partit i ‘número tres’ de la llista de Belarra al Consell Ciutadà Estatal (CCE). La dirigent morada ha assenyalat que «les victòries més importants encara han d’arribar» i que Podem lluitarà en el Govern de coalició perquè el PSOE «compleixi amb l’acord» que van firmar Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Notícies relacionades

A més de Serra, Javier Sánchez Serna, diputat nacional i líder de Podem a Múrcia, Lilith Verstrynge, parlamentària de l’Assemblea de Madrid, i Pablo Fernández, líder morat a Castella i Lleó, han enaltit el projecte de Belarra per liderar el partit. Entre les grans absències hi ha hagut la de l’exvicepresident, Pablo Iglesias, per no eclipsar els nous lideratges, i la de la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, que es trobava en un viatge internacional.

Les dues candidatures alternatives a la de Belarra han criticat durament l’absència de la ministra de Drets Socials i Agenda 2030. L’aspirant a la secretaria general del partit i un dels més crítics amb la cúpula actual, Fernando Barredo, ha lamentat que estiguin «menystenint l’alternativa». L’altre candidat, Esteban Tettamanti, també ha lamentat la pressa d’aquest procés de successió –només un mes i una setmana– i que Belarra no s’hagi dignat a escoltar-los.