La judicialització del procés

L’Audiència Nacional investiga l’entorn de Puigdemont pel Tsunami Democràtic

  • El jutge de Barcelona remet a Madrid els indicis i inclou el cap de l’oficina de l’expresident i dirigents i empresaris

zentauroepp43608646 alay  a l esquerra  amb el seu lletrat  jaume alonso cuevill180604105200

zentauroepp43608646 alay a l esquerra amb el seu lletrat jaume alonso cuevill180604105200 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, implica en la direcció i organització del Tsunami Democràtic dirigents independentistes, entre els quals l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell i l’exalt càrrec de CDC David Madí, i persones del cercle de confiança de l’expresident Carles Puigdemont, com Josep Lluís Alay, que va ser responsable de la seva oficina a la Generalitat, i l’empresari Oriol Soler.

Notícies relacionades

El togat, que considera que aquesta entitat compta amb una estructura organitzativa, va sol·licitar al magistrat de Barcelona Joaquín Aguirre, que investiga l’anomenada operació Volhov, sobre presumpte finançament irregular del procés, que li remetés els indicis i proves que va trobar la Guàrdia Civil a les entrades i registres efectuats l’octubre passat. I així ho ha fet, per la qual cosa aquestes indagacions es portaran a partir d’ara al Jutjat Central número 6 de l’Audiència Nacional, a Madrid.

La providència del jutge Aguirre, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, comunica la seva inhibició en aquesta part del procés a l’Audiència Nacional i trasllada a aquest òrgan judicial els indicis que s’han trobat sobre determinades persones, sobretot converses telefòniques i missatges de mòbil. La llista està encapçalada per Vendrell, Madí, Solé i Alay, als quals s’afegeixen Jaume Cabani, al qual es coneix com l’informàtic de Waterloo; Josep Campmajó, que se situa com a home de confiança de Vendrell, i Marta Molina, militant d’ERC.