Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2020

El Rei apel·la a la innovació i al disseny per afrontar la recuperació

  • Els guardons han reconegut en aquesta ocasió Francisco Marín Pérez, Indra Sistemas i Seipasa

Reyes España entregan en Granada Premios Nacionales de Innovación y Diseño

Reyes España entregan en Granada Premios Nacionales de Innovación y Diseño / Julio Muñoz (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous Felip VI ha apel·lat a la innovació i al disseny com eines de canvi i de progrés necessàries per afrontar amb més «solidesa i potència» la recuperació dels pròxims mesos i anys. El Rei, que ha presidit juntament amb Letizia l’acte d’entrega dels Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2020 a Granada, al qual també ha assistit el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha remarcat durant la seva intervenció que «no hi ha avenç sense innovació, tot i que sigui parcial».

«Si es vol millorar serà precís fer coses diferents, fer-les de manera diferent o combinant els factors de manera diferent segons l’objectiu que es busqui, i això és la innovació», ha afirmat el monarca, per a qui tant la innovació com el disseny són «font de prestigi i bona imatge exterior per als països que més firmi i sostenir aposten per ells».

Per això, ha considerat les dues eines necessàries, «de manera encara més apressant» en el context actual, per al desenvolupament tecnològic, i per tant econòmic, per a la competitivitat, la sostenibilitat mediambiental i social i, en definitiva, per afrontar «amb més solidesa i potència» la recuperació.

Notícies relacionades

Els Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2020, atorgats pel Ministeri de Ciència i Innovació per distingir persones i entitats que han fet de la innovació i el disseny un element indispensable en la seva estratègia professional, han reconegut en aquesta ocasió Francisco Marín Pérez, per la seva trajectòria personal, Indra Sistemas, en la modalitat de gran empresa, i Seipasa, en la modalitat de pime.

També Juan José Gimeno Crespo (Premi Disseny modalitat professionals), Isabel Inés Casasnovas (menció especial disseny 2020 modalitat professionals), Luziferlamps (Premi Disseny modalitat empresa), el Banc Bilbao Biscaia Argentària (menció especial disseny modalitat empresa) i Eva Yarza Hilario i Marta Yarza Hilario (Premi Disseny modalitat joves dissenyadors).