Tragèdia a Múrcia

Mor un sergent de l’Exèrcit en un accident paracaigudista a Cartagena

  • El militar va caure al mar mentre estava realitzant un curs d’operacions especials

Mor un sergent de l’Exèrcit en un accident paracaigudista a Cartagena
1
Es llegeix en minuts

El sergent de l’Exèrcit de Terra Rafael Gallart Martínez, de 34 anys i natural d’Hellín (Albacete), ha mort aquest dijous al caure al mar en un exercici de salt paracaigudista sobre l’aigua a Cartagena (Múrcia) durant el 65è curs d’Operacions Especials, segons ha informat el Ministeri de Defensa.

Per circumstàncies que es desconeixen, el personal de seguretat encarregat de recuperar els saltadors l’ha trobat inconscient, de cap per avall i després de ser-li practicades maniobres de reanimació pulmonar ha sigut evacuat a un hospital, on ha mort.

Havia ingressat a l’exèrcit el 2008 i va ascendir sergent el juliol del 2020 després d’ingressar a l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials, després de la qual cosa va ser destinat al terç Alejandro Farnesio quart de la Legió a la Ronda (Màlaga). Havia participat en missions a l’Afganistan, la República Centreafricana i el Senegal, i tenia una Creu al Mèrit Militar amb distintiu blanc.

L’accident

Notícies relacionades

El Centre de Coordinació d’Emergències rebia, entorn de les 12.50 hores, una trucada en la qual se sol·licitava, per part de l’Exèrcit, una ambulància assistencial: dos paracaigudistes de l’Exèrcit de Terra havien caigut al mar a La Manga.

Segons fonts d’Emergències, els paracaigudistes van poder ser rescatats del mar. Un d’ells va ser traslladat a l’Hospital Santa Lucía de Cartagena i l’altre no va necessitar assistència sanitària. D’altra banda, Protecció Civil, que també havia sigut requerida per intervenir, es va retirar del lloc dels fets després que l’Exèrcit expliqués que es feia càrrec del rescat. Més tard, fonts de l’Armada van informar que el dispositiu va ser desactivat.