Objectiu: acabar amb «judicialització»

La ministra Belarra aposta perquè «puguin tornar» a Espanya els que van fugir, entre els quals Puigdemont

  • «No és normal que no siguin a Espanya», defensa la política de Podem

  • Els socis del Govern continuen treballant en una proposta de reforma del delicte de sedició per portar-la al Congrés «al més aviat possible»

La ministra Belarra aposta perquè «puguin tornar» a Espanya els que van fugir, entre els quals Puigdemont

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha defensat que els indults són necessaris perquè «el diàleg fructifiqui» i ha apostat per acabar amb la «judicialització», fet que inclou que «puguin tornar» a Espanya els que van fugir, entre els quals Carles Puigdemont.

«Jo crec que aquesta sortida d’Espanya té a veure també amb el mateix procés de judicialització, és una derivada, i acabar amb aquest procés té a veure també que ells puguin tornar, és clar», ha afirmat la ministra i candidata a secretària general de Podem, en una entrevista a Rac1. En aquest sentit, recalca que s’ha «de normalitzar la situació» i «no és normal que no siguin a Espanya» aquells que van fugir, entre els quals l’expresident català. Tenint aquesta posició, ha assenyalat que seria «una incongruència descomunal» que defensés la detenció de Puigdemont si traspassés la frontera.

Quant als indults, ha afirmat que el Govern hi està treballant i ha afirmat que seria «una bona mesura» perquè el «diàleg fructifiqui», ja que entén que el diàleg estaria «minat des del minut u» si líders dels partits amb els quals vol negociar l’Executiu central segueixen a la presó.

Delicte de sedició

Notícies relacionades

Belarra ha indicat que els socis del Govern continuen treballant en una proposta de reforma del delicte de sedició per portar-la al Congrés «al més aviat possible», tot i que no ha volgut «lligar-se les mans amb els terminis».

«Però estem treballant intensament per poder tenir una reforma del Codi Penal que s’adeqüi a la legislació del segle XXI», ha asseverat la candidata secretària general a l’Assemblea Ciutadana de Podem d’aquest cap de setmana, coneguda com a Vistalegre IV.