«Cal recuperar el diàleg»

CCOO i UGT recolzen que el Govern indulti els presos independentistes

  • Les centrals firmen un comunicat conjunt en el qual consideren «imprescindible» l’excarceració dels dirigents independentistes per «recuperar el diàleg i la negociació»

CCOO i UGT recolzen que el Govern indulti els presos independentistes
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats CCOO i UGT han emès aquest dimarts un comunicat conjunt en què recolzen els indults que ultima el Govern per als presos independentistes. «És condició necessària –tot i que amb tota seguretat no condició suficient– per superar episodis passats», han manifestat les centrals a nivell estatal. Els sindicats ja s’havien posicionat, tant a nivell català com a nivell de tot Espanya, a favor d’una solució negociada per al conflicte polític a Catalunya. Fins al punt que l’UGT ha impulsat una de les peticions d’indult per a l’exconsellera de Treball, Dolors Bassa; militant de la central.

Notícies relacionades

Les centrals amb representació majoritària entre els treballadors espanyols han firmat conjuntament una nota en la qual insten el Govern central i el Govern de la Generalitat a «propiciar» un escenari de «diàleg i negociació» per «reconduir les coses al camí deliberatiu i transaccional propi de la política». I que, per a això, la sortida de presó dels líders independentistes és «imprescindible».

Les centrals han reprès l’actitud de veto i enroc de les diferents parts en els últims anys. «Les vies de negociació entre les diferents forces polítiques catalanes d’una banda i les d’institucions de l’autogovern català amb les del conjunt del país per un altre, tenen un paper decisiu per jugar. Un paper que va ser manifestament millorable anteriorment», afirmen CCOO i UGT en el seu comunicat.

Temes:

UGT CCOO Indults