Reunió del Consell Executiu

Les administracions catalanes debatran sobre el Prat dilluns vinent

  • El Govern crea una comissió sobre la Covid que ‘filtrarà’ els temes al Procicat

  • Aragonès es reunirà amb els grups parlamentaris també la setmana vinent

Les administracions catalanes debatran sobre el Prat dilluns vinent

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les administracions catalanes, Generalitat, Àrea Metropolitana i ajuntaments afectats pels plans d’ampliació de l’aeroport del Prat es reuniran dilluns vinent al Palau de la Generalitat, segons ha detallat la flamant portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja. No serà aquest l’únic conclave previst per al dilluns 14, ja que el president Pere Aragonès començarà una roda de contactes amb tots els grups parlamentaris, excepte Vox, començant pels que donen recolzament al Govern, és a dir, ERC, Junts, dilluns, i la CUP, dimarts al matí. El mateix dimarts, a la tarda, s’entrevistarà amb Salvador Illa.

La portaveu, que ha esquivat sempre qualsevol polèmica política, també ha donat compte de la creació d’una comissió delegada sobre la Covid que farà de ‘filtre’ d’assumptes per al Procicat. Aquesta comissió estarà presidida per Aragonès i comptarà amb la presència del vicepresident, Jordi Puigneró; la titular de Presidència, Laura Vilagrà, i els de Salut (Josep Maria Argimon) i Interior (Joan Ignasi Elena). Així mateix, en funció dels assumptes que s’hagin de tractar hi seran presents els consellers del ram, tot i que sense vot. El que s’aprovi en aquesta comissió es traslladarà al Procicat.

Fase de negociació

Sobre la candent actualitat, marcada per les reaccions a la carta d’Oriol Junqueras de dilluns, Plaja s’ha limitat a assenyalar que la proposta del Govern per resoldre el conflicte polític passa per l’«amnistia i l’autodeterminació». Plaja ha afirmat que «la situació dista d’estar normalitzada, però sí que ha entrat en fase de negociació i resolució»

Notícies relacionades

Plaja també ha detallat que el Govern recorrerà les cautelaríssimes del TSJC sobre les proves de selectivitat i ha informat que no s’han produït incidències en la primera jornada de les proves, en què, sense fer cas del dictamen judicial, s’han entregat els exàmens en català, tot i que sempre, com és norma, amb la possibilitat tant de sol·licitar el text en castellà i de respondre en la llengua cooficial.

Finalment, la portaveu ha compartit un estudi de la Conselleria de Treball en què s’afirma que la inversió estrangera està en màxims, «lluny de relats catastrofistes», ha apuntat Plaja.