Diàleg a Catalunya

Sánchez i Aragonès parlen per telèfon 40 minuts i s’emplacen a reunir-se al juny

Pedro Sánchez y Pere Aragonès.

Pedro Sánchez y Pere Aragonès.

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els presidents del Govern i de la Generalitat catalana, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, han parlat per telèfon durant 40 minuts aquest divendres, en una conversa «fluida i productiva» en la qual, segons la Moncloa, s’han emplaçat a mantenir una trobada presencial «al juny».

Tots dos han coincidit en «la necessitat de guanyar definitivament la batalla al coronavirus i aconseguir la reconstrucció econòmica, amb especial referència als fons Next Generation».

El Govern vol plantejar l’amnistia per a tots els implicats en causes judicials relacionades per l’1-O i un referèndum d’autodeterminació, mentre que Sánchez treballa per arribar a aquest espai amb una reforma del delicte de sedició al Codi Penal i amb els presos al carrer a través d’uns indults.

Sánchez, rumb a BCN

Notícies relacionades

Sánchez assisteix dilluns a Barcelona a un acte de Foment del Treball, en el seu primer viatge a Catalunya després de l’elecció del nou Govern.

La trobada es produirà a les 12 hores, amb motiu del 250è aniversari de l’entitat, quan s’entregarà la medalla de commemorativa a l’editor Javier Godó, i a l’acte també hi assistirà el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, així com una representació del nou Govern i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.