Missiva

Cs exigeix a Sánchez que no es reuneixi amb Aragonès si aquest no renuncia a la «via il·legal»

  • Carrizosa demana una trobada al president del Govern per «traslladar-li la visió» dels constitucionalistes catalans

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal)

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal) / JORDI PLAY

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans tira de missiva. El cap de les files taronges ha enviat una carta aquest divendres al president del Govern, Pedro Sánchez, per exigir-li que no es reuneixi amb el president Pere Aragonès sense tenir abans un compromís d’aquest amb la legalitat vigent. Fins i tot l’emplaça a requerir-li formalment a complir les obligacions de la Constitució, l’Estatut i la resta de lleis i que renunciï «explícitament» a la «via il·legal».

La formació ja va intentar en el ple d’aquesta setmana suggerir a Sánchez que iniciï els tràmits previs a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i, sense esmentar aquest apartat de la Carta Magna, Carrizosa torna a insistir en aquesta idea.

Notícies relacionades

En la missiva, el líder de Cs alerta al cap de l’Executiu central que l’acord de coalició del nou Govern «guarda similituds notables» amb el que van firmar republicans i postconvergents el 2015, legislatura en la qual es va celebrar el referèndum de l’1-O del 2017, i rebla que el document firmat entre ERC i Junts, així com el pactat amb la CUP, conté «abundants conceptes com a confrontació o embat democràtic», replicats també en els seus discursos durant i després del debat d’investidura.

D’altra banda, reclama a Sánchez una trobada amb la seva formació per «traslladar-li la visió dels catalans compromesos amb la Constitució» i, seguint la literalitat, «amb l’objectiu de compartir amb vostè –diu– el sentir i la visió d’una part de la ciutadania de Catalunya compromesa amb la Constitució i que, en els últims anys, ha vist sistemàticament amenaçats els seus drets i llibertats per la política despòtica dels separatistes».