La nova legislatura

El Govern descarta aprovar uns nous pressupostos aquest any

  • Giró convocarà e ls partits la setmana vinent per començar a elaborar els comptes del 2022

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’acabat d’estrenar Govern de Pere Aragonès ha decidit no aprovar uns nous pressupostos de la Generalitat per a aquest any i negociarà amb els partits directament els comptes del 2022. «Un pressupost requereix temps, negociació i fer-ho bé», ha argumentat el conseller d’Economia, Jaume Giró, en resposta a una interpel·lació parlamentària del PSC.

Després d’avançar que la setmana que ve convocarà per primera vegada les forces polítiques per començar a elaborar el projecte, Giró s’ha compromès a treballar perquè Catalunya tingui «un bon pressupost, que permeti una prosperitat compartida que provoqui un creixement de l’economia social i mediambientalment sòlid».

Davant els retrets de la diputada socialista Alícia Romero per la falta de pressupostos aquest any, el conseller li ha recordat que el Govern de Pedro Sánchez només ha aprovat uns comptes nous en tres anys. Romero ha replicat que els pressupostos del 2020, que es van aprovar en plena pandèmia, es van tramitar «en tot just dos mesos». «Podríem tenir un pressupost abans de l’estiu, és qüestió de voluntat», ha sentenciat la diputada del PSC.

Contra el dèficit fiscal

Notícies relacionades

Més enllà dels comptes, el conseller ha denunciat que Catalunya pateix un dèficit fiscal i d’inversions que «llasta la competitivitat de l’economia i la seva capacitat de creixement», ja que la diferència entre el que aporta l’Estat i el que rep Catalunya és del 8% del PIB de mitjana anual.

Per això, ha instat els socialistes a reconduir aquest dèficit des del Govern, mentre que a l’empresariat li ha reclamat que, a més d’unir-se per reclamar l’ampliació de l’aeroport del Prat, també ho faci per exigir que es redueixi el dèficit fiscal i d’inversions a Catalunya.