El PP defensa els indults a Vera i Barrionuevo perquè Aznar no necessitava el PSOE de soci

  • García Egea considera que Sánchez concedirà la mesura de gràcia als dirigents de l’1-O perquè depèn del recolzament dels independentistes per aprovar reformes en el Congrés i que «arribin els fons europeus»

El PP defensa els indults a Vera i Barrionuevo perquè Aznar no necessitava el PSOE de soci

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP considera que Pedro Sánchez concedirà els indults als dirigents de l’1-O perquè els necessita «per seguir en el poder». «És un autoindult», ha afirmat el número dos del partit, Teodoro García Egea. El secretari general considera que els aprovarà perquè necessita els independentistes catalans per tirar endavant les reformes que li pot demanar Brussel·les i que «arribin els fons europeus». Segons la seva opinió, el cap de l’Executiu escriurà «una de les pàgines més tristes de la democràcia espanyola».

En aquest context, i preguntat pels indults que va concedir José María Aznar (PP) a José Barrionuevo i Rafael Vera, ha dit que en aquell cas el PSOE, de què formaven part aquests dos alts càrrecs, no era «soci» del Govern conservador. Barrionuevo i Vera van ser empresonats pel GAL i la guerra bruta contra ETA.