Candidata a liderar Podem

Belarra critica el PSOE per no complir l’acord de coalició: «Estem cansats d’estirar la corda»

  • La ministra de Drets Socials acusa els seus socis d’impedir la tramitació de la llei de la vivenda i la llei trans

Belarra critica el PSOE per no complir l’acord de coalició: «Estem cansats d’estirar la corda»

A. Martínez Vélez / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ione Belarra comença a complir la seva funció com la previsible líder de Podem que serà. La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i, si no hi ha cap sorpresa, la pròxima secretària general dels morats a partir del 13 de juny ha criticat el PSOE per les constants negatives a complir l’acord d’investidura que van firmar Pedro Sánchez i Pablo Iglesias ja fa un any i mig. Un retret que situa Belarra com la part més dura de la bicefàlia sorgida a Unides Podem amb la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, com a líder de l’espai confederal.

«Estem cansades d’arrossegar, d’estirar la corda», ha sentenciat la dirigent morada en un acte a Getafe per presentar la seva candidatura a ‘Vistalegre IV’. Belarra, que sempre s’ha mostrat crítica amb els socialistes, ha lamentat que els seus aliats posin traves al compliment de l’acord d’investidura, cosa que obliga el seu partit a «estirar la corda» per tirar endavant mesures com la llei de la vivenda i la regulació dels lloguers que continuen negociant.

Notícies relacionades

Acompanyada per Irene Montero, ‘número dos’ de la seva candidatura, i altres alts càrrecs del partit, Belarra ha recordat que Unides Podem és el «motor fonamental de les transformacions» al no desistir en el seu afany d’aprovar les mesures incloses en l’acord de Govern. En els últims mesos, socialistes i morats han xocat arran de diverses iniciatives com la regulació dels lloguers o la llei Trans.

L’actitud de Belarra deixa clar que la seva intenció és adoptar el paper combatiu contra el PSOE. La sortida d’Iglesias de la política i l’intent per aconseguir un lideratge més coral han portat la formació a intentar una bicefàlia. Díaz, vicepresidenta tercera i ministra de Treball, serà qui sigui al capdavant d’Unides Podem –coalició de Podem, IU, En Comú Podem i Galícia en Comú– i Belarra serà la secretària general de Podem.