Sánchez, a Casado: «Hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia»

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Per primera vegada, Pedro Sánchez ha defensat els indults als dirigents dels presos independentistes en seu parlamentària. El cap de l’Executiu, en el seu cara a cara amb el líder del PP, Pablo Casado, ha insistit en les idees que ja va començar a relatar ahir i ha assegurat que el seu Govern prendrà la decisió sobre aquesta mesura de gràcia pensant en la «convivència dels espanyols». «Hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia», ha proclamat davant els aplaudiments del seu grup.

Notícies relacionades

Sánchez ha recordat al cap de l’oposició que ell mateix, a la campanya de les catalanes del 14-F, va dir que la gestió de Mariano Rajoy davant el desafiament independentista no li havia agradat. «Mantingui aquesta paraula», l’ha desafiat. A més, ha assenyalat el president del Govern, si de defensar la unitat territorial i complir la llei es tracta, qui estava governant quan això es va posar en perill va ser el PP amb Mariano Rajoy a la Moncloa i els independentistes van celebrar el referèndum il·legal 1-O i la declaració unilateral d’independència.

Casado, en la seva resposta, l’ha advertit que està arribant «massa lluny» i li ha dit que defensar «els valors constitucionals» no és «revenja», ni «complir la llei», «venjança».