Informe del Suprem

Lesmes: «Un indult, quan no hi ha concòrdia, és difícil d’acceptar»

  • Recorda que l’indult «és una prerrogativa del poder polític en gran mesura libèrrima» i «controlable a nivell judicial, però de forma limitada»

zentauroepp45793217 madrid 07 11 2018   el presidente del tribunal supremo  carl181109121429

zentauroepp45793217 madrid 07 11 2018 el presidente del tribunal supremo carl181109121429 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha mostrat la seva opinió contrària als indults als independentistes presos del procés. «L’indult, en el context en què s’està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat», però «un indult, quan no hi ha concòrdia, és difícil d’acceptar», ha dit Lesmes, mostrant així la seva oposició a les tesis de Pedro Sánchez, que dimarts va dir que tindria en compte els valors de la «concòrdia», no els de la «revenja», a l’hora de resoldre aquesta qüestió.

Notícies relacionades

En un fòrum judicial organitzat pel Col·legi d’Advocats de Madrid, Lesmes va rebre una pregunta sobre les manifestacions del president del Govern, que des del Congrés insistia en la seva aposta per la «convivència» i no per la» revenja».

El president del CGPJ ha recordat també que l’indult «és una prerrogativa del poder polític en gran mesura libèrrima» i que és «controlable a nivell judicial, però de forma limitada».