Crisi amb el Marroc

La frontera de Ceuta es desperta tranquil·la mentre segueixen les devolucions

  • No hi ha hagut intents d’entrada il·legal de persones per tercer dia consecutiu

La frontera de Ceuta es desperta tranquil·la mentre segueixen les devolucions

JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La frontera de El Tarajal que separa Ceuta del Marroc s’ha despertat aquest dissabte, per tercer dia consecutiu, totalment tranquil·la a causa de l’absència d’intents d’entrada il·legal de persones, mentre que la policia s’afana a continuar tornant els milers d’immigrants que van entrar dilluns i dimarts.

 

El pas fronterer, segons ha pogut comprovar Efe, aquest matí reflecteix la calma que ha tingut en les dues últimes jornades. En el costat marroquí de la tanca no s’aprecien persones que puguin esperar entrar, de manera que s’han retirat de la mateixa línia de platja els vehicles militars instal·lats per contenir els accessos il·legals. No obstant, a la duana de El Tarajal sí que s’aprecia la presència de militars que han ajudat a reforçar el dispositiu de control de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

 

Entrega de 24 immigrants

Mentrestant, aquest matí la policia local acudia amb diversos vehicles a la frontera per entregar 24 immigrants localitzats en diferents zones de la ciutat, principalment a assentaments il·legals. Aquests immigrants han sigut entregats directament a la frontera, que està obrint les portes per permetre les devolucions de persones que van accedir a la ciutat en les allaus de dilluns i dimarts.

 

Aquesta escena de devolució era presenciada per quatre immigrants marroquins més que s’han presentat voluntàriament a la frontera per tornar al seu país i que esperaven que el Marroc obrís les portes a les 10:00 hores.

 

«Aquí no hi ha res, no tenim menjar ni un sostre on dormir», s’ha lamentat Hassan Bouchra, que és natural de la localitat de Rincón (M’diq) i que va entrar nedant amb dos companys més, de qui no té cap notícia. «No sé si ells ja hauran tornat o encara seran a Ceuta, però jo vull, almenys, dormir sota sostre», ha dit després de reconèixer que en aquests dies ha estat dormint en una muntanya de la ciutat tapada amb cartrons.

 

Notícies relacionades

A la platja per on s’han produït els fets aquest matí regna una calma absoluta fins i tot al mar, on avui no hi ha ni el molest vent que en els dos últims dies havia provocat un perillós onatge per a intents d’entrada nedant.

 

Temes:

Ceuta Marroc