DECISIÓ JUDICIAL

Una jutge uneix el procés per factures falses de David Madí al cas 3%

La magistrada remet la causa a l’Audiència Nacional al figurar en l’epicentre dels dos assumptes la productora Triacom

Barcelona 26 11 2019  Aigues de Catalunya presenta su centro de innovacion GoHub en Barcelona  Foto David Madi  FOTOGRAFO SERGI CONESA

Barcelona 26 11 2019 Aigues de Catalunya presenta su centro de innovacion GoHub en Barcelona Foto David Madi FOTOGRAFO SERGI CONESA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge que havia de jutjar una presumpta trama de factures falses en què està implicat el productor audiovisual Oriol Carbó, l’empresari Juan Manuel Parra i l’exdirigent de CDC David Madí, entre altres, ha acordat inhibir-se a favor de l’Audiència Nacional perquè s’inclogui en una de les peces derivada del cas 3% sobre el suposat pagament de comissions a Convergència, segons la interlocutòria a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. En concret, s’acumularà al procés denominat Triacom, la productora que, amb la col·laboració d’altres societats, està en l’epicentre de l’emissió de factures per serveis no realitzats.

La magistrada ha acceptat així la petició de la fiscalia. En la seva interlocutòria afirma que els fets jutjats en la causa de la trama de factures «no només són connexos, sinó que són els mateixos» que els instruïts a l’Audiència Nacional. I afegeix que en el procés que ella tramita es pretén aclarir l’emissió de factures simulades per part d’unes societats de Juan Manuel Parra (condemnat pel cas Palau)a la companyia Triacom per «serveis no donats». Algunes d’aquestes factures es troben en la causa de l’Audiència Nacional.

Defraudar i finançar el partit

Notícies relacionades

La togada estableix que les causes de Barcelona i Madrid tenen per objecte una suposada trama de facturació atribuïda a Triacom. Per aquesta raó, al seu entendre, «no es poden jutjar els fets per separat», ja que aquestes factures del 2011 poden haver servit per defraudar Hisenda i «alhora, per finançar il·legalment un partit polític». Arran d’aquesta decisió, que pot ser recorreguda, Madí, que no està imputat en el cas 3%, pot acabar sent jutjat a l’Audiència Nacional.

En el judici que s’havia de celebrar a Barcelona aquest divendres i que ha sigut suspès, la fiscalia reclama per a Madí dos anys de presó. A la banqueta era previst que s’assegués l’empresari Juan Manuel Parra, proveïdor habitual de CDC, que el juliol del 2019 va remetre un escrit al jutjat penal de Barcelona en què confessava haver cobrat treballs realitzats a CDC a través de Triacom, productora d’‘El gran dictat’. Per acreditar la seva versió, va entregar un CD que conté una conversa que va mantenir el 2011 a la llavors seu de CDC, al carrer de Còrsega de Barcelona, amb Germà Gordó, llavors secretari del Govern i imputat pel cas 3%.