Comissió de la Kitchen

L’ex-xòfer de Bárcenas es manté ferm i respon amb un lacònic ‘no’ a les acusacions en contra seu

  • S’acull al seu dret a no declarar malgrat les advertències de Rufián que la seva falta de col·laboració li portarà conseqüències

L’ex-xòfer de Bárcenas es manté ferm i respon amb un lacònic ‘no’ a les acusacions en contra seu

Efe

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Sergio Ríos, ex-xòfer de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, es va mantenir ferm i pràcticament només va pronunciar un lacònic no a la pregunta de la diputada de Vox Macarena Olona de si «els fets que havia exposat eren certs». Se li va recordar que va ser porter d’un prostíbul fins que va començar a treballar com a conductor de l’exsecretari general del PP madrileny Francisco Granados, principal imputat en el cas Púnica, i després va ser capaç d’espiar «la intimitat» de la família Bárcenas per «2.000 euros al mes, una pistola i la promesa d’ingressar al cos nacional de policia».

Notícies relacionades

Per acollir-se al seu dret a no declarar per estar imputat a l’Audiència Nacional i no tornar a parlar, només va assentir a la pregunta de si havia dit «no». Prèviament ella havia parlat de la seva «gens brillant» trajectòria a l’acadèmia de policia on va ser el penúltim de la seva promoció i va intentar forçar-lo a parlar fins i tot insinuant un supòsit vincle entre el seu advocat, Javier Vasallo, que també ho és de Granados, i Baltasar Garzón, el bufet del qual representa diversos imputats del cas Tàndem, en el qual s’emmarca la Kitchen i el principal imputat del qual és l’excomissari José Manuel Villarejo.

«No té 10 anys»

Com és habitual, qui va preguntar amb més insistència al compareixent va ser el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que li va advertir que podia estar mal assessorat i li va anunciar que intentaria que assumís la seva responsabilitat per negar-se a respondre. No va tenir èxit, ni tan sols quan li va etzibar que «a ningú li cauen bé els xivatos», ni quan li va dir que era com altres policies citats en la comissió, «molt patriotes» però que anaven al Congrés «com si estiguessun en un bar o com nens de 10 anys», perquè no mostraven respecte a la Cambra.