La formació del nou Govern de Pere Aragonès

Budó: «Emplaço el Govern a llegir la realitat de les urnes a Catalunya»

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha emplaçat el Govern espanyol a atendre el «conflicte» sobiranista a Catalunya i el resultat de les urnes. «La ministra Montero ha de llegir el resultat de les urnes, que recullen un 52% de votants independentistes i per primera vegada 74 diputats al Parlament que representen un sentir de la societat, que demanen la resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat, i podem parlar del que genera el conflicte, caldrà abordar la resolució del conflicte en el pròxim mandat amb una llei d’amnistia i el dret a l’autodeterminació».

La titular de Presidència ha eludit valorar el contingut del pacte entre ERC i JxCat anunciat aquest dilluns. Budó ha afirmat: «Estic a disposició del meu partit per al que consideri més oportú». Budó ha apuntat que el nou president i el nou Govern prendran possessió en els cinc dies següents després del ple d’investidura.

Agraïment d’Aragonès

Notícies relacionades

La consellera ha explicat que en la reunió del Consell Executiu «el vicepresident ha dirigit unes paraules posant en relleu el treball de tots els consellers i conselleres i d’agraïment i comiat d’una legislatura complexa, i ha comentat les coses i esdeveniments viscuts en aquesta legislatura, des d’incendis, explosions en plantes químiques, nevades, inundacions, el ‘Gloria’, una pandèmia que fa més d’un any que tenim entre nosaltres, una sentència dels presos, una inhabilitació del president i garantir la governabilitat», ha explicat Budó.

Budó ha finalitzat la seva intervenció inicial en la roda de premsa per acomiadar-se com a portaveu, ja que no continuarà en aquest mateix càrrec. «Segur que ens retrobarem en una altra circumstància», ha finalitzat.