Acusacions d’‘irresponsabilitat’

El Govern afirma que les males dades de Covid a Madrid han perjudicat Espanya davant el Regne Unit

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha assegurat aquest dimecres que si el Regne Unit no ha inclòs Espanya en la seva «llista verda» de destinacions segures és perquè la «irresponsabilitat» i les males xifres de Madrid han afectat la mitjana nacional. En la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats, la ministra ha explicat que el Regne Unit ha elaborat la llista de països segurs partint de les dades epidemiològiques oficials, que l’Executiu de Pedro Sánchez comparteix perquè «tinguin confiança en la manera com Espanya i les seves comunitats autònomes estan gestionant» la pandèmia.

«Però de sobte arriba una comunitat autònoma, amb una presidenta al capdavant que diu que el que importa és la llibertat, anar-se’n de canyes, als toros» i la possibilitat d’anar «quan et doni la gana, on et doni la gana», ha relatat González Laya.

Notícies relacionades

I en aquesta comunitat –que no ha nomenat–, «als que diuen que cal respectar unes regles i ser responsables, se’ls acusa de comunistes», ha explicat amb referència al lema de campanya de la presidenta Isabel Díaz Ayuso per a les eleccions del 4-M, «Llibertat o comunisme».

Per això, González Laya ha aconsellat el Grup Parlamentari Popular que, si de veritat els importa el turisme, s’assegurin de controlar la pandèmia, convidar a respectar les pautes i ser responsables. «I així, entre tots, aconseguirem que els britànics ens posin a la llista verda. I, si no ho fan, no necessitem les seves llàgrimes de cocodril», ha conclòs en resposta al diputat del PP Agustín Almodóvar, que li havia retret la inacció del Govern en la defensa del turisme espanyol.