Investidura catalana

La CUP emplaça Junts i ERC a «deixar els interessos partidistes» i arribar a un pacte de mínims

El diputat del Parlament Xavier Pellicer titlla de «vodevil» i «espectacle lamentable» que ERC i Junts hagin trencat les negociacions

La CUP emplaça Junts i ERC a «deixar els interessos partidistes» i arribar a un pacte de mínims
1
Es llegeix en minuts

El diputat de la CUP al Parlament Xavier Pellicer ha apressat Junts i ERC a «deixar de banda els interessos partidistes» i ha emplaçat els de Carles Puigdemont a sumar-se al pacte de mínims que republicans i cupaires van tancar al mes de març, i que assegura que des de la CUP mantenen vigent.

Ho ha dit aquest dissabte en declaracions a Europa Press després que el vicepresident de la Generalitat en funcions i candidat d’ERC a la Presidència, Pere Aragonès, hagi proposat un Govern d’ERC en minoria davant la impossibilitat d’arribar a un acord amb Junts i per evitar així una repetició electoral.

Notícies relacionades

Per Pellicer, «el vodevil que estan protagonitzant ERC i Junts és un espectacle lamentable que s’acosta massa al precipici» de la convocatòria automàtica d’eleccions si el Parlament no aconsegueix investir Aragonès president de la Generalitat abans del pròxim 26 de maig. Davant aquest escenari, els ha demanat abandonar la «dinàmica de partits» per poder formar el nou Govern i avançar així en la sortida de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Ha cridat les dues forces a «posar una vegada per sempre els interessos del país i fer valer el resultat de les últimes eleccions del 14 de febrer, una oportunitat per a la conquesta dels drets socials i nacionals en la pròxima legislatura»