Nou govern del PP a Madrid

Ayuso: «Comptaré amb Vox a l’Executiu si volen»

  • La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que formarà un govern «una mica més petit» i tècnic i començarà per abaixar impostos

Ayuso: «Comptaré amb Vox a l’Executiu si volen»
2
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid i vencedora de les eleccions a Madrid d’ahir, Isabel Díaz Ayuso, formarà un govern «una mica més petit» que el que tenia de gestors amb «principis polítics» i impulsarà com a primeres mesures les baixades d’impostos i les ajudes a les persones «que s’han quedat penjades» amb la crisi del coronavirus.

En una entrevista a esRadio, recollida per Europa Press, ha incidit que ha conegut gent a Ciutadans «que ha merescut molt la pena» i ha assegurat que si a Vox els troba, comptarà amb ells al seu Executiu si volen. La clara victòria d’Ayuso als comicis de Madrid li permetrà governar només amb l’abstenció de la formació d’extrema dreta.

«Ara el que mereix Madrid són dos anys de recuperació, i per fer-ho no només hi ha gent bona al PP, tot i que sí que és cert que el nostre planter és el que ha tingut més experiència perquè fa molts que estem al capdavant aquí», ha remarcat.

Per Ayuso, els membres del seu govern han de tenir una part «molt tècnica», sobretot a la Conselleria de Sanitat, «en els segons i tercers càrrecs», però creu que els polítics han de tenir «alguna cosa més, un rerefons, i saber per què estan fent les coses». Aquesta és, al seu parer, «l’única manera de no incórrer en incoherències i fer que tot un projecte enganxi i tingui una solvència».

Reacció contra el sanchisme

Quant a l’oposició, i sobre el suport que ha rebut Més Madrid, ha indicat que el partit d’Íñigo Errejón és «el mateix» que Podem, però que els seus dirigents tenen «més patrimoni i millors formes». «Van néixer de la mateixa manera, amb les mateixes ideologies, el que passa és que aquests tenen un halo diferent», ha dit.

Per la seva banda, han considerat que el PSOE ha de fer «un examen de consciència» i ha manifestat que ella continua reclamant al Govern una solució per al coronavirus que entra per l’aeroport de Barajas, així com impedint que toquin «les butxaques» als ciutadans, que ja paguen «molts impostos a Madrid».

Notícies relacionades

«No baixaré la guàrdia ni un sol minut», ha dit, mentre ha indicat que ara es veuran «les sorpreses» que guardava «el sanchisme per després de les eleccions». «Continuarem sent un contrapès, un contrapoder», ha traslladat.

Segons el seu parer, «el sanchisme té les hores comptades, perquè és una manera de governar ostentosa, tractant com bestiar els ciutadans, utilitzant tots els poders de l’Estat i sobretot destrossant totes les institucions que li recordaven on eren els límits del poder o de la llei».