El veredicte de les urnes

Sondeig eleccions Comunitat de Madrid 2021: Ayuso guanya les eleccions però necessitarà Vox per governar

  • El PP duplicaria els seus resultats, l’esquerra fracassaria i Cs desapareixeria de l’Assemblea de Madrid

  • Consulteu les últimes informacions en directe de les eleccions a la presidència de la Comunitat de Madrid

  • Consulta qui ha guanyat els comicis a Madrid

Sondeig eleccions Comunitat de Madrid 2021: Ayuso guanya les eleccions però necessitarà Vox per governar
Es llegeix en minuts

El Periódico

El PP d’Isabel Díaz Ayuso ha guanyat folgadament les eleccions autonòmiques a la Comunitat de Madrid, però necessitarà l’extrema dreta de Vox per governar. Segons el sondeig de GAD3 per a Telemadrid i la resta de televisions públiques, l’actual presidenta obtindria 62-65 escons, a poca distància dels 69 que marquen la majoria absoluta. Un llistó al qual arribaria amb els 12-14 diputats que l’enquesta pronostica als ultres. Ayuso aconseguiria més del doble dels 30 parlamentaris que va collir en els comicis del 2019 al fagocitar Ciutadans, que desapareixeria també de l’Assemblea de Madrid al no arribar al 5% dels vots. I l’esquerra fracassaria en el seu intent d’acabar amb 26 anys de poder del PP a Madrid.

El PSOE d’Ángel Gabilondo, la força més votada en els comicis del 2019, aconseguiria ara 25-28 escons, quan llavors en va recollir 37. Més Madrid, el partit d’Íñigo Errejón amb Mónica García com a candidata, passaria de 20 a 21-24 diputats i doblaria Pablo Iglesias, del qual l’aposta per deixar el Govern central per ser candidat a Madrid només li permetria a Unides Podem passar de 7 a 10-11 parlamentaris.

Aquests són els resultats concrets del sondeig de GAD3:

PP: 43,7% / 62-65 esconsPSOE 18,4% / 25-28 esconsMÉS MADRID 16,1% / 21-24 esconsVOX 9,2% / 12-14 esconsUNIDES PODEM 7,9% / 10-11 esconsCIUTADANS 3,2% / 0 escons

Un altre sondeig, de l’empresa Sociomètrica per a ‘El Español’, també vaticina una àmplia victòria per al PP amb 58-62 escons i podria governar amb la suma dels escons de Vox, 13-15. En percentatge de vots, Més Madrid podria donar el ‘sorpasso’ al PSOE a l’obtenir el 19,8% dels vots, davant el 19,3% que trauria el candidat socialista, Ángel Gabilondo. Les dues formacions estarien entre els 26 i 29 escons. A més, Unides Podem quedaria en una forquilla entre 0 i 8 escons, mentre que Ciutadans estaria fora de l’Assemblea de Madrid, al quedar-se amb un percentatge del 4%.

El triomf folgat de Díaz Ayuso sense majoria absoluta es repeteix a les enquestes de NC Report per a ‘La Razón’ i Hamalgama Métrica per a ‘OKDiario’.

Notícies relacionades

WEB OFICIAL DE LES ELECCIONS MADRILENYES