El PP denunciarà Tezanos per malversació per continuar fent enquestes del 4-M

  • El president del CIS argumenta que vol conèixer el comportament dels indecisos de cara a futurs sondejos

  • Els populars desconfien i creuen que el PSOE està accedint a una informació que no es comparteix amb la resta de forces

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Pablo Casado ha anunciat que el PP denunciarà el president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, per malversació de fons públics i finançament irregular per continuar fent enquestes «de forma il·legal» sobre les eleccions del 4-M quan ja no es poden publicar. «Ja està bé que paguem amb els nostres impostos la campanya fallida de Pedro Sánchez i Ángel Gabilondo», ha censurat el president dels populars en un dels últims mítings de la campanya de Madrid, a Majadahonda.

La llei, malgrat l’entrada massiva d’internet en la vida dels ciutadans i l’ús de les xarxes socials, continua prohibint la publicació de sondejos d’opinió cinc dies abans de la jornada electoral. Una manera d’esquivar-la és publicar-la en un altre país, aliè a la llei espanyola. Perquè està prohibit publicar-les, però no fer-les com fan fins a l’últim dia els partits polítics amb les arques més sanejades.

Notícies relacionades

Des del CIS es va explicar que les dades demoscòpiques no es farien públiques i que es tracta d’un estudi d’ús intern per conèixer millor el comportament dels votants i, sobretot, dels indecisos, de cara a futurs sondejos electorals. Els populars, en aquest context, es queixen per no poder accedir a aquesta informació que donen per fet que sí que consultarà el PSOE.

El PP ja va decidir dijous passat portar a la Junta Electoral provincial que el CIS estava realitzant un sondeig electoral sobre les eleccions del 4 de maig a Madrid sense que l’hagués comunicat als partits, com, assegurava, és preceptiu. Però ara denunciarà Tezanos per malversació de fons públics i finançament irregular per estar enquestant «de manera il·legal».