Eleccions a Madrid

Mestres sense vacunar: el Govern Ayuso culpa el Govern Sánchez en cartes oficials

  • Un director general que és alhora candidat del PP envia arguments electorals als directors de les escoles en missives amb capçalera oficial

Mestres sense vacunar: el Govern Ayuso culpa el Govern Sánchez en cartes oficials
2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Quan falten només cinc dies pels comicis madrilenys del 4-M, la Conselleria d’Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid pren part a la campanya electoral i intervé en la polèmica pel ritme de vacunació, pel qual culpa el Govern central.

El director general d’Educació Concertada, Beques i Ajudes a l’Estudi, Manuel Bautista Monjón, ha dirigit als directors i directores de totes les escoles concertades de Madrid una carta, amb la capçalera oficial del Govern madrileny i el sistema públic de firma i distribució electrònica, per dir-los que, si encara no estan vacunats els seus empleats, és perquè «el subministrament de les vacunes no ha seguit el ritme necessari i compromès pel Govern de la Nació». Bautista Monjón va a la llista electoral d’Isabel Díaz Ayuso, en què ocupa el lloc 58.

La missiva, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, ha sigut distribuïda aquest dijous. Com que la notícia que trasllada ja és coneguda, el missatge comença: «Com bé sap», i continua: «Ha sigut i és una prioritat del Govern de la Comunitat de Madrid la vacunació dels treballadors dels centres educatius». La carta recorda a continuació que a Madrid ja han sigut vacunats per la sanitat autonòmica 110.000 treballadors del sector educatiu.

«Tanmateix, aquesta vacunació ha patit contratemps aliens a la voluntat de la Comunitat de Madrid, ja que, d’una banda, el subministrament de les vacunes no ha seguit el ritme necessari i compromès pel Govern de la Nació –diu la carta– i, de l’altra, els múltiples canvis de criteri quant a la utilització de les diferents vacunes han fet que el procés s’alenteixi».

L’escrit del director de l’Educació Concertada dirigit als directors i directores escolars promet: «Tan aviat com el Ministeri de Sanitat subministri noves dosis de vacunes a la nostra regió podrem accelerar el ritme de vacunació». I això serà possible perquè, assegura, «comptem amb tots els mitjans necessaris perquè tots els professionals del seu centre siguin vacunats tan aviat com sigui possible».

Notícies relacionades

La carta del director general i candidat del PP acaba demanant als directors d’escoles: «Prego que traslladi aquesta informació als seus treballadors».

A la Comunitat de Madrid, 30.737 mestres i mestres –d’un total de 69.000– treballen a l’escola concertada. La regió que celebrarà eleccions el pròxim 4 de maig té 364.558 dels 1,2 milions d’escolars del seu padró estudiant a 557 escoles concertades (192.524 ho fan a 1.206 escoles privades, i la resta segueixen els seus estudis a les 1.884 de l’ensenyament públic).