Campanya d’amenaces

Detectada a Sant Cugat una carta amb dues bales dirigida a Ayuso

1
Es llegeix en minuts

Treballadors d’una oficina de Correus a Sant Cugat han detectat aquest dimarts una carta amb dos projectils dirigida a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Segons informa ‘El Confidencial’, els empleats han avisat els Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació sobre el tema.

El Govern, a través del Ministeri de l’Interior, ha confirmat els fets i ha traslladat el tema a les policies respectives i a la Presidència de la Comunitat de Madrid. 

Interior també confirma que els sistemes de seguretat de Correus al Centre de Tractament Automatitzat (CTA) de Vallecas han detectat també avui una carta que tenia com a destinatari la Direcció General de la Guàrdia Civil i que contindria quatre projectils. 

El govern ha expressat que condemna amb rotunditat aquests fets i trasllada la seva solidaritat tant a la presidenta de Madrid com a la directora general de la Guàrdia Civil.

Efecte crida

Fonts de l’equip de la candidata del PP no van voler comentar el succés i van advertir que «la sobreactuació d’aquests dies ha pogut tenir un efecte crida».

Notícies relacionades

«Aquestes coses s’han d’afrontar amb serenitat i donar-li la importància que tenen, que és cap. Aquestes persones busquen el seu minut de glòria i que en parlem i no els complauré», va declarar Ayuso en una entrevista de Trece TV. «No podem estar parlant tot el dia del mateix, perquè produeix un efecte contagi [...] Això no representa Espanya, som un país segur, que conviu, obert, plural, com ho és la societat madrilenya, per això no s’ha de donar més importància», va afegir.

Els primers casos de cartes amb armes anaven dirigides al ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska i al vicepresident del Govern i líder de Podem, Pablo Iglesias, que van rebre bales, i a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, la qual va rebre una carta amb una navalla amb taques que semblaven sang. En aquest cas, la Policia va identificar com a autor un veí de El Escorial amb problemes mentals.