Ayuso considera «acabat» el projecte de Sánchez i Iglesias

La candidata del PP acusa els líders del PSOE i Podem d’«abandonar el socialisme»

Ayuso considera «acabat» el projecte de Sánchez i Iglesias
4
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha proclamat aquest diumenge que, al seu parer, el projecte del president del Govern, Pedro Sánchez, i del candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, «està acabat». «El sanchisme i el comunisme han abandonat també el socialisme», ha declarat.

En un míting de campanya a Alcorcón, la popular ha manifestat que aquest projecte «va començar a acabar-se fa molt temps, va començar a desgastar-se fa llargs mesos, quan la gent es va adonar que el projecte de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias és una farsa».

«El compte enrere s’ha activat en aquestes eleccions, perquè els madrilenys, tots els ciutadans que treballem i vivim a Madrid, tenim una oportunitat única de dir-los que s’ha acabat, que fins aquí hem arribat amb tots vosaltres», ha recalcat.

Ayuso creu que pensaven que Madrid era «un joc de nens» però la regió «frenarà el seu pla», el que porta «molt temps enfrontant els espanyols, les comunitats autònomes, enaltint sentiments guerracivilistes». És per això que considera que «parlen constantment del passat» i busquen «dividir també per allà».

«És un projecte que per perpetuar a la Moncloa ha estat pactant amb l’entorn polític d’ETA, que ha estat pactant amb els independentistes que han fabricat una maquinària corrupta al servei d’uns quants a Catalunya per expulsar els ciutadans espanyols que no volien viure d’una altra manera i que han sobretot expulsat l’empresa, l’autònom, els joves. Aquests són els que ara mateix estan formant part del pla de Pedro Sánchez, que ja li dic que s’ha acabat», ha insistit.

Per a la presidenta de la Comunitat, «quan un s’abraça al comunisme per governar, per perpetuar-se tant sí com no, s’oblida dels nens, del futur dels joves, s’oblida de donar resposta per a l’ocupació, s’oblida del benestar de les persones que dius representar i se t’oblida pensar en el futur del millor país del món per viure».

Sota la «hipocresia»

Així, ha tornat a repetir que, segons el seu parer, per «oposar-se avui a Pedro Sánchez no fa falta ser de dretes, sinó ser assenyat». Ayuso creu que a la Moncloa el que hi ha és «una manera de governar sota la hipocresia».

En aquest punt, ha censurat que critiquin «l’elitisme» quan és precisament l’«elitisme» el que ha permès que «alumnes excel·lents, que persones excel·lents, puguin operar un cor, puguin aterrar un avió, puguin arribar a la lluna». «Confonen l’elitisme, al qual tant aspiren per viure d’una manera determinada, amb la hipocresia», ha llançat.

La cap de l’Executiu madrileny ha criticat a més la hipocresia de «parlar a les persones més necessitades i després tenir aquestes factures de milers d’euros de la Moncloa per pagar pernil de Jabugo i xampany» així com que «es negui als alumnes espanyols, en zones com Catalunya, la llibertat de ser escolaritzats en el seu idioma, en el seu dret constitucional o acabar amb la llibertat de les famílies per elegir el tipus d’educació que volen per a les seves famílies» i després ser «el model que elegeixen per als seus fills».

«¿És o no és elitisme mal entès, és a dir, hipocresia, que el president del Govern en la pitjor crisi sanitària de la història l’estiu passat estigués tres setmanes de vacances i jo només tres dies i haver d’aguantar com els seus mitjans, que el segueixen, em criticaven perquè m’havia parat en un bar de carretera a prendre una cervesa molt fresqueta i molt bona?», ha qüestionat.

A més, ha denunciat la «hipocresia» també de dir que aposten per la Sanitat pública però quan es construeix «el millor hospital de pandèmies del món» el boicotegen «amb pacients dins» o de tancar la Comunitat però quan arriba un pont «anar-se’n tots de vacances».

Ayuso ha considerat també «hipocresia» venir ara a «acompanyar-se de la bandera del progressisme i dels drets quan els Estats Units estan dient «ull com esteu tractant la premsa a Espanya i la llibertat d’expressió».

També ha criticat, «la falta de transparència» en mans d’«un president que no va als parlaments, que no se sotmet a les entrevistes, que no dona la cara i que només va de tant en tant als mítings per arremetre contra una administració inferior com és la Comunitat de Madrid». «Això sí que és hipocresia, això sí que és tirania i això és el que s’acabarà», ha recalcat.

Notícies relacionades

La presidenta ha posat èmfasi que queden «deu dies molt complicats on voldran constantment» portar-los a parlar del que «no passa» perquè no es parli del que «sí que passa».

«Ens volen canviar el model de societat, ens volen portar a models que s’estan aplicant en altres regions on estan molt pitjor i en altres països on tantes persones fugen en pastera, amb barco o amb avió de les seves polítiques de la misèria, de la regressió, de la pobresa», ha llançat. Per això, Ayuso ha instat que el 4 de maig s’elegeixi entre dos models: «la Caracas chavista o Madrid, o Veneçuela o Espanya, o comunisme o llibertat».