Declaracions de l’expresident

Puigdemont defensa la confrontació amb l’Estat

Puigdemont defensa la confrontació amb l’Estat
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha aprofitat l’acte de presentació de llibres de l’expresident i del conseller Jordi Puigneró per llançar un missatge clar a favor de la confrontació amb l’Estat. «És una constant històrica que els conflictes no es resolguin per la via del diàleg, sinó de la confrontació», ha afirmat en una intervenció telemàtica en un acte a Barcelona a què ha assistit l’expresident Artur Mas, integrant del PDECat, de què es va desvincular Puigdemont per fundar Junts.

Puigdemont ha afegit que «tots els països que s’han independitzat d’Espanya és per la incapacitat de l’Estat d’establir camins de negociació i de reconeixement de l’altre. Tot ens fa pensar, vistos els precedents de l’1-O, l’aplicació del 155, les detencions, la sentència del Tribunal Suprem i l’actitud del Tribunal de Comptes, que no canviaran de tàctica. Ens hem de preparar per guanyar com l’1-O, perquè no els va funcionar la paret de sempre».

Notícies relacionades

L’expresident ha fet referència a la decisió del Tribunal de Comptes de citar Mas, Puigdemont i l’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, per l’actuació de l’anomenat Diplocat durant el procés.

El Bernabeu i la justícia

Puigdemont també s’ha referit al rebuig del Tribunal Constitucional –amb dos vots discrepants– del recurs d’empara de l’exconseller Jordi Turull respecte al judici del procés, perquè això permetrà acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg. «Europa és terreny neutral, no és el Bernabeu, perquè els àrbitres no estan comprats», ha assegurat. A l’acte han acudit diferents membres del Govern i dirigents de Junts al costat de Mas i la seva dona, Helena Rakosnik, entre d’altres.