Mesures anti-Covid

El Parlament amplia l’aforament de l’hemicicle per als pròxims plens

  • La Mesa de la Cambra catalana acorda que a les sessions plenàries hi puguin acudir entre 40 i 68 representants, tot i que a la sessió d’investidura hi hauran d’assistir els 135 diputats

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de tres sessions a l’auditori, els diputats del Parlament tornaran a l’hemicicle seguint el compliment estricte de les mesures anti-Covid. L’adaptació de la sala que va acollir la constitució de la Cambra catalana en la seva 13a legislatura i les dues sessions del debat d’investidura fallida de l’aspirant republicà Pere Aragonès van costar 152.000 euros, una despesa logística que els grups parlamentaris consideren massa elevada. Per això a la reunió extraordinària de la Mesa del Parlament, celebrada aquest dijous, s’ha acordat que els pròxims plens se celebrin a l’hemicicle.

Des de l’esclat de la pandèmia, l’aforament es va limitar a 21 representants, però l’actual situació epidemiològica permet elevar aquesta xifra a entre 40 i 68 persones. Per a les votacions es continuarà permetent el sistema telemàtic o la delegació a un representant del grup parlamentari si es compleixen els requisits. Hi haurà dues excepcions: el ple d’investidura –que s’haurà de celebrar com molt tard el 26 de maig– al qual podran assistir els 135 escollits, que s’hauran de pronunciar de viva veu sobre si avalen o no el presidenciable, i la sessió plenària en la qual s’ha de votar en urna la designació de la diputada de Junts, Aurora Madaula, com a secretària de la Mesa després de la renúncia de Jaume Alonso-Cuevillas.

Dilluns es reunirà la Junta de Portaveus per fixar l’ordre del dia i la data del ple, que tindrà lloc la setmana que ve, segons fonts parlamentàries. Diverses veus apunten que en aquella jornada es podria incloure la sessió de control al Govern, sol·licitada pel PSC, Cs i PPC, per fiscalitzar l’acció governamental de l’Executiu en funcions, i també el relleu de Cuevillas.

Mesures sanitàries

Notícies relacionades

Perquè els diputats puguin respectar les mesures sanitàries decretades, es deixarà un seient buit entre els diputats, per la qual cosa serà necessari habilitar la totalitat de les localitats de la sala, inclosa la tribuna i les llotges.

També es regularà l’ús de les mascaretes que hauran de ser del tipus FFP2 i hi haurà un punt de control de temperatura abans d’accedir a l’edifici. Entre els membres de la Mesa s’instal·laran unes mampares, ja que en aquest espai és complicat mantenir la distància interpersonal requerida.

Temes:

Parlament