Campanya electoral a Madrid

La fiscalia obre diligències a Vox per delicte d’odi al cartell electoral

  • S’hi veu una àvia a una banda i, a l’altra, un noi d’origen migrant: «Un ‘mena’, 4.700 euros al mes, la teva àvia, 426 euros de pensió/mes», es llegeix al costat del lema Vox: «Vota segur»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia Provincial de Madrid ha incoat diligències d’investigació per un presumpte delicte d’odi contra Vox per un cartell electoral instal·lat a la Puerta del Sol en el qual es comparen els diners dedicats a una pensió de jubilació amb el de mantenir els menors estrangers no acompanyats (‘menes’).

Fonts fiscals han confirmat que actuaran contra aquest cartell, en el qual es veu, en un costat, una àvia, i en l’altre un nen d’origen migrant. «Un ‘mena’, 4.700 euros al mes, la teva àvia, 426 euros de pensió/mes», es llegeix en un cartell al costat del lema Vox: «Vota segur».

També el Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica dependent del Ministeri d’Igualtat prepara una demanda contra la formació de Santiago Abascal per incitar a l’odi amb una «propaganda electoral racista contra la infància migrant».

«Atacar col·lectius vulnerables a més de ser menyspreable està penat en la nostra legislació», ha denunciat a través de Twitter Antumi Toasijé, presidenta d’aquesta entitat, que ha recordat a més les recomanacions emeses des d’aquesta institució perquè els partits polítics s’abstinguin de difondre odi.

Notícies relacionades

També el candidat d’Unides Podem a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, ha denunciat a les xarxes socials que la campanya de Vox «només té un nom», que és el «feixisme», i ha anunciat que denunciarà aquesta «propaganda nazi» davant la Junta Electoral.

«No podem permetre que aquests criminals governin a Madrid», assegura Iglesias, que ha comparat a Twitter aquest cartell amb els que utilitzava el règim d’Adolf Hitler per assenyalar els jueus.