Eleccions del 4-M a Madrid

Gabilondo es prepara amb «il·lusió i més passió que mai» per «plantar cara» a la «pesada» confrontació

  • El candidat socialista vol fer de Madrid «una gran llar» enfront dels que volen fer «la festa de la pandèmia»

  • Afirma que les eleccions convocades per Díaz Ayuso són «una oportunitat única per fer un Madrid diferent»

Gabilondo es prepara amb «il·lusió i més passió que mai» per «plantar cara» a la «pesada» confrontació
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PSOE a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, s’ha mostrat a la vigília de campanya amb «il·lusió i més passió que mai» per «plantar cara» a la pesada confrontació i per aconseguir «un veritable projecte de progrés» que faci de Madrid «una llar» enfront d’aquells que els volen «robar la paraula llibertat».

Així, la tradicional enganxada de cartell ha sigut substituïda pels socialistes amb un acte celebrat a les sis de la tarda a l’Auditori Pilar García Peña a Hortaleza a l’aire lliure, previ a l’inici de campanya que serà demà, informa Europa Press. Gabilondo ha estat acompanyat pel secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco; el seu ‘número dos’, Hanna Jalloul; la directora de campanya, Mónica Carazo, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que serà la vicepresidenta econòmica si el PSOE aconsegueix la presidència madrilenya.

«Tenim més il·lusió, energia i més passió que mai, perquè tenim la necessitat de tota la societat per afrontar aquest desafiament. Hem de posar tot el nostre esforç per aconseguir un govern progressista i crear condicions de vida més dignes, justes, lliures i sense que ningú quedi oblidat i arraconat per pensament sense sensibilitat», ha dit Gabilondo.

El líder socialista vol parlar «de Madrid, dels seus problemes, de les seves necessitats» enfront dels que volen «apropiar-se de la paraula llibertat». No obstant, s’ha mostrat «preparat» per «l’arrencada d’una campanya a la recerca de la construcció real del govern progressista».

«Som l’alternativa»

En aquest punt, Gabilondo s’ha reivindicat com «l’alternativa» al Govern actual: «Som ciència, salut, economia, vivenda, prosperitat i benestar; som el PSOE, una esquerra oberta i plural.» Així, ha tornat a cridar tota la societat a mobilitzar-se el pròxim 4 de maig per «les seves conviccions» i anar a votar pel que «senten».

També vol fer de Madrid «una gran llar», treballant per recuperar «la dimensió social del públic» i mirar de donar als madrilenys «una vida plena sense deixar ningú enrere», davant «un Madrid silenciat i apaivagat».

«Ningú pot viure en la incertesa total. La cohesió social és decisiva per a la igualtat d’oportunitats. Estem en un moment crucial, un moment decisiu per Madrid i plantarem cara a aquest moment crucial sent conscients del que està en joc. Arrenca una oportunitat única cap a un Madrid diferent», ha reivindicat.

La seva estratègia, ha tornat a insistir, passa fonamentalment per centrar-se en «vacunar, vacunar i vacunar» cada dia de la setmana, davant els que «busquen confrontació com a estratègia política pesada i interminable».

Per això, aposta per «reconstruir la convivència a Madrid davant l’extremisme que intenta dilapidar-la» i ha animat a parar el Govern de Colom i a la festa de la pandèmia. «Treballarem perquè això no passi, per això cal votar amb les nostres conviccions. Nosaltres arrenquem la campanya amb les idees clares i votem a favor d’una societat diferent, digna justa i lliure», ha defensat.

«Van deixar morir la gent gran»

Durant l’acte també ha intervingut Franco, qui ha reivindicat que ja és hora que hi hagi «un govern decent a la Comunitat de Madrid». Segons el seu parer, Ayuso va convocar eleccions «fent gala de la seva irresponsabilitat», després de la seva gestió «nefasta de la pandèmia» perquè l’«únic» que ha fet és «confrontar de manera directa amb el Govern d’Espanya» i ha titllat de «trist espectacle» el que va fer «la dreta a la Comunitat» amb les residències, deixant-ne «morir algunes persones grans». Tampoc vol «ni pensar» el que passaria «amb un govern de PP i Vox pel que fa als drets de les dones», igual que tampoc al capdavant de la Sanitat, Serveis Socials i Economia madrilenya.

Notícies relacionades

Després, la ministra d’Indústria ha tret pit de les 350 mesures del PSOE, perquè ells tenen «un veritable programa» i no fan «propaganda» i s’ha mostrat cansada «de les fotos» del Govern de la Comunitat. Així, ha defensat que les ajudes del Govern central a Madrid per fer front a la pandèmia «han arribat» i que, a més, la regió ha sigut la que més quantia ha rebut.

«Davant les mentides els fets, estem cansats de propaganda i hipocresia (*) Cal treure Ayuso de la Puerta del Sol», ha exposat Maroto, mentre ha recordat que les prioritats dels socialistes passen per «la vacunació, la recuperació econòmica i la bretxa social».