Impulsat per Puigdemont

Torrent no veu clar demanar el ‘DNI català’: «Ja ho veurem»

L’expresident del Parlament ha admès que «no sap» per a què serveix el carnet

Roger Torrent, en una imagen reciente.

Roger Torrent, en una imagen reciente. / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’expresident del Parlament Roger Torrent ha reconegut aquest divendres que no s’ha tret encara el ‘DNI català’ i no ha aclarit si pensa sol·licitar-lo: «Ja ho veurem», ha comentat.

El 6 d’abril, el Consell per la República, un espai parainstitucional liderat des de Bèlgica per Carles Puigdemont, va començar a oferir als seus associats la possibilitat de sol·licitar una targeta personal batejada com a Identitat Digital Republicana, amb vocació de ser una espècie de DNI virtual, que permet als seus usuaris participar en processos de votació de l’entitat.

En declaracions a La 2 i Ràdio 4, Torrent ha explicat que «encara no disposa» d’aquesta Identitat Digital Republicana i no sap si la demanarà.

Torrent ha admès que no sap per a què serveix el carnet: «Això ho pot dir exactament el Consell per la República. Jo he vist algunes de les funcions que té el carnet, però en tot cas això Antoni Comín segur que ho explicarà molt millor que jo», ha assenyalat, en al·lusió a l’exconseller fugit a Bèlgica, que és vicepresident del Consell per la República.

Punt de fricció

Precisament, el Consell per la República ha sigut un dels punts de fricció en les negociacions entre ERC i JxCat després del 14-F, ja que el candidat a la investidura Pere Aragonès ha advertit que no admetrà «tuteles» si és investit president de la Generalitat.

Segons Torrent, aquest consell és una «eina de difusió a l’exterior molt important», tot i que «ha de millorar el seu funcionament».

Tot i que considera que Puigdemont «és un actiu polític importantíssim per al país», ha remarcat que és Aragonès qui «haurà de prendre les decisions executives» si és investit president.

«Les institucions de Catalunya han d’estar liderades per qui legítimament hagi sigut escollit», ha remarcat, si bé això ha de ser «compatible amb projecció internacional» de Puigdemont i el paper dels «líders polítics a la presó».

Notícies relacionades

Sobre l’estat de les negociacions, ha assegurat que «la predisposició d’ERC és màxima» per arribar a un acord que permeti «passar d’aquesta etapa de govern en funcions a un govern formalitzat, fort».

«Si fos per nosaltres, negociaríem 24 hores al dia», ha dit Torrent, que ha assegurat que ERC «prioritza l’acord amb JxCat» i «no contempla» governar en solitari. EFE