Disputa personal

Sánchez acusa Díaz Ayuso de «sembrar confusió i sotsobre» entorn de la vacunació

  • El líder del PSOE rebutja la noció de llibertat de la candidata del PP: «La llibertat és la de vacunar, vacunar i vacunar»

  • Gabilondo demana anar a votar «massivament» el pròxim 4 de maig per treure els conservadors del Govern de Madrid

Sánchez acusa Díaz Ayuso de «sembrar confusió i sotsobre» entorn de la vacunació
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez no cessa en els seus atacs contra la candidata del PP a les eleccions madrilenyes, Isabel Díaz Ayuso, per la gestió de la pandèmia. Després de posar en dubte les dades de contagis de la Comunitat de Madrid, el president del Govern ha acusat aquest diumenge la dirigent conservadora de «sembrar la confusió i el sotsobre» entorn de l’estratègia de vacunació. Al costat del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, Sánchez també ha posat en dubte el concepte de ‘llibertat’ de Díaz Ayuso: «La llibertat és la de vacunar, vacunar i vacunar»

«Estem en ple procés de vacunació. Qualsevol pot entendre que la llibertat s’aconsegueix enfront del virus, no a favor del virus», va sentenciar el líder socialista, recriminant a la presidenta madrilenya que no incrementi les restriccions per frenar l’expansió del coronavirus. En aquest sentit, va assenyalar que llibertat tampoc és «enredar com estan enredant i sembrar la confusió i la incertesa».

En un acte sobre ecologisme al qual també han assistit la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i la vicepresidenta quarta, Teresa Rivera, Sánchez ha anunciat que aquesta setmana «hi haurà més persones completament vacunades que persones oficialment contagiades per la Covid-19». «Aquesta és la llibertat», ha insistit. Moments després, ha recalcat que «la bandera de la llibertat mai la tindrà el duo de la plaça de Colón», amb referència al PP i Vox. Donant per fet l’aliança entre els dos partits, el cap de l’Executiu ha assegurat que «Madrid no pot ser la primera regió d’Europa governada per la ultradreta».

Votació massiva

Notícies relacionades

Gabilondo també va arremetre durament contra Díaz Ayuso per haver-se «apropiat inadequadament» de la paraula llibertat. »Estem en contra que es denomini llibertat a apropiar-se de l’aliè, com a Gürtel, o els casos Lezo o Fundescan. Estem contra la suposada llibertat d’espiar amb la Kitchen. Estem contra la suposada llibertat dels trànsfugues. Estem contra l’anomenada llibertat d’especular i entregar la vivenda social als fons d’inversió. «Estem contra la llibertat de contaminar Madrid i estem contra la llibertat de contagiar. Ja n’hi ha prou, això no és llibertat», ha enunciat.

Tot seguit, el candidat del PSOE va assegurar que «a Madrid la quarta onada és un fet i no es pot utilitzar la llibertat de governar davant l’interès general». Així, va deixar clar que per recuperar aquesta llibertat cal anar «massivament a votar» el 4 de maig.