INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Un regidor del PSC acusa Núria Marín de «passivitat» en un cas de malversació

Graells va denunciar davant la Policia Nacional les presumptes irregularitats al Consell de l’Esport de l’Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El regidor del PSC de l’Hospitalet de Llobregat Jaume Graells ha explicat aquest dimecres a la jutge que investiga la suposada malversació i apropiació indeguda al Consell Esportiu d’aquesta ciutat que quan va explicar a l’alcaldessa de la localitat, Núria Marín, les presumptes irregularitats es va sentir «traït» en la seva confiança i «molt marginat», ja que va veure que no el recolzava. A preguntes de la magistrada, el representant municipal ha criticat la «passivitat toral» de la regidora socialista, que està citada a declarar com a imputada el pròxim divendres i que va declarar davant la policia (que va arribar a detenir-la) quan Graells li va comunicar les presumptes anomalies va aconsellar que s’encarregués una auditoria en l’entitat que es dedica a la promoció de l’esport, tal com així es va fer.

Aquest dimecres estaven citats una desena de testimonis, tot i que dos vocals del Consell Esportiu han passat a ser considerats investigats i ho faran més endavant. Segons van explicar fonts jurídiques, la jutge i la fiscal, així com l’acusació popular, s’han centrat a intentar aclarir el paper i la postura de Marín a partir del 3 de febrer del 2020, quan Graells li va denunciar el cas i li va aportar alguna documentació que evidenciaria les irregularitats.

L’auditor contractat

Notícies relacionades

També ha declarat com a testimoni l’auditor al qual se li va encarregar l’informe, que ha explicat que només va poder fer una tercera part de la seva feina, ja que la Policia Nacional va intervenir tota la documentació comptable. Malgrat això, ha aclarit que amb el 30% de les dades analitzades es podien deduir que existien pagaments no prou justificats. De fet, s’han detectat desemborsaments de petites quantitats de diners en metàl·lic i no declarats a Hisenda, tot i que algunes fonts els enquadren en pagaments de despeses de poca importància, com, per exemple, la intervenció puntual d’algun àrbitre o col·laborats en una activitat esportiva.

Alguns d’aquests col·laboradors participaven en els esdeveniments de forma desinteressada, però d’altres cobraven petites quantitats, com 30 o 40 euros, per ajudar a tallar carrers, moure tanques o estar present en una competició. La Policia Nacional, que s’encarrega de les indagacions, ha detectat altres pagaments sospitosos, com en bars de copes o esmorzars, multes, la grua municipal i llibres d’autoajuda suposadament per fer regals. Alguns dels investigats van cobrar suculentes dietes.