Procediment judicial obert

El president de Melilla veu injusta la seva expulsió de Cs i es reafirma en el seu càrrec

  • Defensa la seva innocència i assegura que la decisió del partit «respon a una actuació extemporània, desmesurada i mancada de tota lògica»

3
Es llegeix en minuts

El president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Eduardo de Castro, ha qualificat com «injusta» i «irresponsable» la decisió de Ciutadans (Cs) d’expulsar-lo del partit, la qual ha anunciat que recorrerà, i s’ha reafirmat en el seu càrrec al capdavant del Govern regional que comparteix amb Coalició per Melilla (CPM) i el PSOE.

En un comunicat de premsa, De Castro ha acusat el seu partit de generar «incertesa» per «la manera en què s’ha fet públic l’anunci d’una sanció contra la qual encara hi ha recurs», una cosa que ha dit lamentar «profundament», i ha fet «una crida a la tranquil·litat de tots els ciutadans de Melilla».

«Segueixen i seguiran comptant amb un Govern i un president fermament compromesos amb la defensa dels interessos generals i el benestar de tots els ciutadans», ha afirmat De Castro, que creu que la decisió de Cs «podria portar un greu perjudici a l’estabilitat política de la Ciutat Autònoma en una situació extremadament delicada com és la pandèmia» actual.

Segons el seu parer, la seva expulsió «respon a una actuació extemporània, desmesurada i mancada de tota lògica», a més d’«irresponsable» per part de Cs, unes sigles que diu que defensa i representa.

Es reafirma en el seu «absolut sentit de pertinença al partit Ciutadans i en el convenciment que aquesta situació serà reconduïda en favor del sentit comú i l’interès general de la ciutadania que va dipositar la seva confiança en aquest partit» i el de la totalitat de la societat que diu representar com a president. Segons De Castro, Cs no li ha brindat cap interlocució des del 2019.

«Confonen fets i causes»

Assegura que la informació pública realitzada ahir sobre la decisió adoptada «confon els fets i causes que justifiquen l’esmentada decisió amb assumptes difosos posteriorment a l’inici de l’expedient i que ni tan sols s’han comunicat encara per part del jutjat», referint-se concretament al procediment sobre la grua.

Això «fa més incomprensible l’acusació» contra ell, afirma De Castro, que opina que la resolució de Cs vulnera el seu dret a la presumpció d’innocència i que ha sigut difosa a la premsa «a pesar de ser ‘dades confidencials’, segons reflecteix la mateixa resolució, i que «encara hi ha recurs contra aquesta resolució».

«Pretén simular que el moment processal del cas a què el meu propi partit al·ludeix i el meu paper en ell són una cosa molt llunyana a la realitat, ja que no se m’imputa cap delicte per part del jutge», insisteix De Castro en el seu comunicat, on mostra el seu «total desconcert» per la decisió del seu partit, a qui recorda que ell va fundar la seva agrupació a Melilla el 2015.

Notícies relacionades

Explica que la causa de la incoació de l’esmentat expedient es deu, segons la Comissió de Règim Disciplinari de la formació, que no va comunicar als òrgans del partit informació «relativa a una notícia publicada en premsa el desembre del 2020». «Aquest cas és idèntic a altres en els que han intentat implicar-me artificialment en nombroses ocasions des de la meva presa de possessió com a president de Melilla, el juny del 2019, amb denúncies i querelles presentades per l’expresident Juan José Imbroda, el PP de Melilla i Vox, totes arxivades o sobresegudes», ha afirmat.

Assegura que en cap cas anterior va rebre cap advertència, comunicació o incoació d’expedient disciplinari per part de Ciutadans, «fins i tot havent sigut igualment difoses per la premsa» i no comunicades per ell mateix, i ha lamentat que les seves al·legacions contra l’expedient obert han sigut «desateses sense cap justificació».