A la presó d’Estremera

Interior acosta ‘Txapote’, l’etarra que va assassinar Miguel Ángel Blanco, Ordóñez i Buesa

Txapote, durant el judici a l’Audiència Nacional, el 5 de juliol del 2010.

Txapote, durant el judici a l’Audiència Nacional, el 5 de juliol del 2010. / POOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l’Interior, ha anunciat aquest dimecres l’acostament del pres d’ETA Francisco Javier García Gaztelu, ‘Txapote’, condemnat pels assassinats de Miguel Ángel Blanco, Gregorio Ordóñez i Fernando Buesa, a la presó d’Estremera, a Madrid.

El departament dirigit per Fernando Grande-Marlaska ha pres aquesta decisió, que també afecta quatre presos més de la banda terrorista i un relacionat amb els GRAPO.

Notícies relacionades

‘Txapote’, un dels dirigents de més pes dins de l’estratègia criminal de la banda terrorista, serà traslladat des del Centre Penitenciari de Huelva a Estremera. Després d’ingressar a la presó el 15 de desembre del 2005, compleix condemna acumulada de 30 anys pels delictes d’assassinats, atemptats, detenció il·legal, dipòsit d’armes, falsificació documental, estralls, incendis, robatori i danys.

A més, com recorda Institucions Penitenciàries, ‘Txapote’ complirà les tres quartes parts de la condemna l’agost del 2023, tot i que encara té pendent una causa en situació preventiva.

Temes:

ETA