Mesos de negociacions

El PSOE i Podem continuen encallats en la regulació dels lloguers

  • Els morats acusen els seus socis de «resistir-se a complir l’acord de coalició»

  • Les converses entorn de vivenda buida i desnonaments avancen lentament

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les negociacions entre el PSOE i Unides Podem per regular els lloguers no avancen. Socialistes i morats van mantenir aquest dilluns un nova reunió per desencallar la futura llei de vivenda, però cap dels socis de la coalició afluixa la corda. Els de Pablo Iglesias continuen obstinats a posar un límit als preus del lloguer als mercats tensions, mentre que els de Ferraz no estan disposats a anar més enllà d’oferir incentius fiscals a aquells propietaris que rebaixin la quantia dels immobles.

Notícies relacionades

La trobada d’aquest dilluns, protagonitzada per la futura ministra de Drets Socials, Ione Belarra, per part d’Unides Podem i el secretari general d’Agenda Urbana i Vivenda, David Lucas, en representació del PSOE, va tornar a deixar clar que els dos partits afirma posicions molt diferents i, almenys de moment, incompatibles entorn de la vivenda. Després de la cita, fonts morades van acusar els seus socis de «resistir-se a complir l’acord de coalició que van firmar Iglesias» i Pedro Sánchez.

Unides Podem va rebutjar novament d’oferir suculents incentius fiscals als propietaris que baixin el preu dels seus lloguers perquè, asseguren, no hi ha dades que «avalin que aquesta mesura antisocial pugui repercutir en una baixada de preus del lloguer» i que aquesta proposta suposa alinear-se amb les tesis del PP. Segons les mateixes fonts, sí que es van produir avenços en la negociació sobre els mecanismes per mobilitzar la vivenda buida i paralitzar els desnonaments, tot i que res definitiu.