GUERRA JUDICIAL

El PP recorre la llei d’educació

Casado acudeix a una escola concertada per presentar el recurs d’inconstitucionalitat contra una llei que considera «un atemptat contra la llibertat»

El PP recorre la llei d’educació
1
Es llegeix en minuts

El PP ha presentat aquest dilluns, juntament amb Unió del Poble Navarrès (UPN) un recurs d’inconstitucionalitat contra la nova llei educativa, coneguda com a ‘llei Celaá’ (Lomloe) i el president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha argumentat que el text «és un atemptat contra la llibertat».

Al costat del president d’Unió del Poble Navarrès, Javier Esparza, Casado ha presentat el recurs en un acte celebrat en una escola concertada, amb la participació de la presidenta de Cofapa, Begoña Ladrón de Guevara, i el director del centre, Juan Ramón de la Serna. El líder dels populars ha assegurat que la norma comporta una sèrie de «problemes de llibertat, d’unitat del sistema i de qualitat». Segons ha detallat, la ‘llei Celaá’ és un «atemptat contra la llibertat» d’elecció de centre educatiu, per escollir l’ensenyament concertat i l’educació especial per a nens amb discapacitat.

El líder dels populars ha defensat la «legitimitat» del PP per afirmar que va intentar arribar a un pacte educatiu «des del principi» i ha recriminat a l’Executiu de Pedro Sánchez que «no ha pactat amb la comunitat educativa, no ha demanat un informe al Consell d’Estat i s’ha tramitat en ple estat d’alarma» per la pandèmia del coronavirus.

Notícies relacionades

El PP va contractar el bufet d’advocats Martínez-Echevarría, en el qual treballa l’expresident de Ciutadans Albert Rivera, per recórrer davant el Tribunal Constitucional la nova Llei d’Educació (Lomloe), més coneguda com a ‘llei Celaá’, segons van informar a Europa Press fonts populars.

La llei educativa s’ha convertit en un dels principals camps de batalla dels populars contra l’Executiu de PSOE i Unides Podem. De fet, el mateix Casado va anunciar que si arriba al palau de la Moncloa derogarà aquesta llei que, al seu entendre, va contra la llibertat dels pares per triar el centre on volen que estudiïn els seus fills.

Temes:

Isabel Celaá