Valoració de la pandèmia després del Consell Executiu

El Govern preveu mantenir les actuals restriccions per Setmana Santa

  • Budó no descarta «cap escenari» respecte a la pandèmia i demana prudència

  • Critica el PSOE per no tramitar la llei d’amnistia: «És un senyal de la voluntat o no de resoldre el conflicte»

El Govern preveu mantenir les actuals restriccions per Setmana Santa
2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat que, respecte a les restriccions futures de cara a Setmana Santa davant la Covid, ha afirmat que les mesures són vigents fins al dia 29 de març i en els pròxims dies s’acabarà de decidir què passarà a partir d’aquell dia, però «amb molta probabilitat seguiran vigents, perquè hem detectat que no només hi ha un estancament en el descens, sinó petits increments en indicadors com la incidència acumulada dels últims set dies».

No es descarta cap escenari

«Més que por, estem expectants per evitar que es produeixi una quarta onada», ha apuntat la portaveu. «Hem de ser molt acurats i respectuosos amb les mesures actuals», ha apuntat. I ha recordat que a Itàlia, França i Alemanya augmenta el nombre de casos, així que «no es pot descartar cap escenari». Budó ha apostat pel fet d’incrementar la vacunació i arribar al 30% de la ciutadania a l’estiu. «Les vacunes han d’arribar de manera massiva a tots els països», ha afegit.

«Veurem si cal ajustar alguna mesura, però amb molta probabilitat es prorrogarà l’actual resolució vigent fins al 29 de març», ha apuntat, sempre que les dades epidemiològiques no canviïn i no es produeixi un creixement desmesurat. Budó ha assegurat que encara existeixen moltes restriccions. Respecte a Sant Jordi, Budó s’ha limitat a apuntar que el Departament de Cultura està treballant en el format per celebrar la festa del llibre i la rosa.

«El PSOE no falla mai»

D’altra banda, Budó ha afirmat que el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha fet un breu comentari en la reunió del Consell Executiu sobre la legislatura que ha finalitzat, atenent la possibilitat que la d’avui fos l’última reunió del Govern si el mateix Aragonès aconsegueix la investidura com a president divendres al Parlament. La portaveu ha declinat valorar l’estat de les negociacions entre els partits independentistes sobre la investidura.

Notícies relacionades

En relació amb la decisió de la Mesa del Congrés de rebutjar l’admissió a tràmit de la proposta de diversos partits sobiranistes al Congrés d’una llei d’amnistia, Budó ha afirmat: «El PSOE no falla mai, aquesta vegada tampoc falla a l’hora d’alinear-se amb el PP i Vox per votar la no acceptació d’aquesta llei. No només s’oposa a la tramitació de la llei, ni tan sols en vol parlar».

D’altra banda, el Govern ha ratificat l’acord de tancar les presons de Wad-Ras i Trinitat i traslladar-les a solars de la Zona Franca cedits per l’Ajuntament de Barcelona en un màxim de sis anys.