Reforma legislativa

Carmen Calvo demana recolzament als partits per fer una llei que acabi amb la prostitució

  • «Hi ha tràfic perquè hi ha prostitució, si no hi ha prostitució no hi ha tràfic», remarca la vicepresidenta

  • Admet que no hi ha unanimitat, però considera que la majoria recolza l’abolició del tràfic

undefined55473736 la vicepresidenta primera del govern espanyol  carmen calvo 201018155103

undefined55473736 la vicepresidenta primera del govern espanyol carmen calvo 201018155103 / PSOE

3
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera del Govern i secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha demanat a les forces polítiques el seu recolzament per aprovar una llei contra la prostitució i el tràfic. «En aquests moments estem en el camí correcte que ha d’acabar en una legislació nacional contra la prostitució i el tràfic», ha assenyalat a la jornada ‘L’Espanya que fem: lliure de tràfic i prostitució’, organitzada pel PSOE.

En aquest context, ha defensat que aquest país ha de «construir-se contra el tràfic i contra la prostitució de les dones i els menors», per la qual cosa ha donat la benvinguda a tots els partits polítics que pensin que «aquest és el moment per anar junts» contra el tràfic i la prostitució, informa Europa Press.

Així ha assegurat que les dones al Congrés i el Senat estan «totes disposades transversalment» per fer la seva feina política i posar en marxa una legislació basada en la «protecció fonamental dels drets humans de les dones» que «impedeixi» la prostitució a Espanya i que lluiti contra el tràfic.

«Hi ha tràfic perquè hi ha prostitució, si no hi ha prostitució no hi ha tràfic. Es tracta d’avançar en la protecció dels drets humans de les dones, dels menors», ha remarcat Calvo, mentre ha lamentat que, «desgraciadament», Espanya és un país «punter» en nombre de prostíbuls i dones prostituïdes.

Per això, la vicepresidenta primera ha apostat per tirar endavant polítiques socials «que vagin al terreny» perquè les dones puguin trobar «alternatives de feina». «Estem tocant de veritat el camí correcte que ha d’acabar amb una legislació nacional al respecte», ha dit.

Aquesta legislació, en les seves paraules, ha d’impedir aquest «horror davant el qual tothom es posa orelleres». «Ve a dir que la nostra sexualitat està a disposició dels homes, que som una mercaderia que es compra i es ven. Som abolicionistes», ha sentenciat.

Espera el recolzament de la majoria

Tot i que ha reconegut que no hi haurà unanimitat, ja que «hi ha qui pensa que el millor és regular», la socialista aspira a rebre el suport de la «immensa majoria de la classe política» en la lluita contra el tràfic i la prostitució, ja que «és una lluita del país».

«Aprofitarem els grans moviments de majoria per tirar això endavant», ha indicat Calvo, que ha assegurat que «picaran a la porta» de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) perquè necessiten que «els ajuntaments s’enganxin a les comunitats autònomes per fer-ho i el Govern de la nació a Europa».

Ha advertit dels «cants de sirena que amaguen el terror de tot això amb paraules noves» i ha remarcat que les dones «no són propietàries dels seus cossos» i que són a la prostitució «en una situació absolutament violenta». «Només cal parlar amb elles per saber-ho. Haurem de fer front a vells i coneguts enemics, que són el patriarcat i el dret que es pensa que té un home per accedir al cos d’una dona», ha assenyalat.

La vicepresidenta ha explicat que caldrà fer un treball «particularment intens» amb els joves que pensin que les dones i noies joves «estan per això». Així mateix, ha criticat que la pornografia «es converteixi en la fórmula de socialització i educació sexual».

Focus sobre els que la utilitzen

A més, ha demanat «posar el focus sobre els homes que utilitzen la prostitució» en comptes de sobre elles i els seus fills. «No es posa el focus sobre qui hi trafica, les màfies d’empreses que les venen i els homes que les utilitzen. Cal posar el focus sobre aquests homes», ha comentat.

Notícies relacionades

Davant l’«enorme» volum de joves que utilitzen la prostitució, Calvo ha afirmat que «no queda més remei que fer política» i utilitzar «tota la legislació existent». «Farem un gran pas de maduració de la societat espanyola en això», ha dit.

Finalment, Calvo ha insistit que és «determinant» que molts homes responsables polítics «tinguin una part molt important del pes d’aquesta feina» de lluita contra el tràfic i la prostitució. «No hi ha millor referent que un home que treballa contra això», ha afirmat.