Precampanya de les autonòmiques

Iglesias: «És molt probable que Ayuso acabi a la presó»

  • El líder de Podem i candidat a Madrid assegura que el PSOE canviarà d’actitud amb els lloguers per «no trair l’acord de coalició»

Iglesias: «És molt probable que Ayuso acabi a la presó»
2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pablo Iglesias creu que Isabel Díaz Ayuso entrarà a la presó. La presidenta de la Comunitat de Madrid no està sent investigada (a diferència d’antecessores seves, com Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes), però l’encara vicepresident segon del Govern, que la setmana passada va anunciar que deixaria el seu càrrec per enfrontar-se a Ayuso en les eleccions autonòmiques del pròxim 4 de maig, creu que acabarà sent condemnada a penes privatives de llibertat. Iglesias no ha concretat a quines conductes de la dirigent conservadora es referia. 

«El PP és sinònim de delinqüència i crim. Ho diuen els jutges», ha dit aquest divendres el líder de Podem a La 1. «És més que probable que, quan s’investigui, Ayuso sigui imputada i acabi a la presó», ha afegit. 

«Seria terrible que Ayuso i la ultradreta governés. Calia plantar-li cara. Soc madrileny, soc antifeixista, i si ara soc més útil a Madrid, és un honor fer-ho», ha explicat Iglesias sobre el seu sorprenent salt a la política madrilenya, que també ha suposat que cedeixi el testimoni de la candidatura dels morats a les eleccions generals a Yolanda Díaz, la ministra de Treball i pròxima vicepresidenta tercera.

Tensions entre els socis del Govern

Notícies relacionades

La sortida d’Iglesias, que deixarà la vicepresidència segona i el seu escó al Congrés quan comenci la campanya madrilenya (ha evitat concretar la data concreta), es produeix en un moment complicat dins de la coalició. El PSOE i Podem es troben enfrontats per la futura llei de vivenda. Els socialistes, de moment, només contemplen bonificacions i beneficis fiscals per als propietaris que abaixin els preus dels lloguers. Però els morats, i, amb ells, gran part dels grups que van permetre la investidura de Pedro Sánchez, com ERC i EH Bildu, volen que la futura norma inclogui límits. 

Iglesias ha recordat que l’acord de coalició firmat per Sánchez incloïa un apartat sobre aquesta matèria. El PSOE i Podem es van comprometre allà a posar fre a les pujades abusives dels lloguers, però sense especificar la fórmula concreta. «Sánchez no trairà un acord firmat en públic. No ens doblegaran per una mica de pressió mediàtica. Sánchez no es pot permetre davant els seus votants trair un acord firmat», ha insistit el vicepresident segon, al·ludint que la «correlació de forces» al Congrés farà que el PSOE canviï d’actitud. I si no ho fa, ha conclòs, «si tira endavant la reforma amb els vots del PP, serà encara més probable que Yolanda Díaz sigui la pròxima presidenta».