Promoguda pel PSOE i Cs

La moció de censura murciana comença el seu debat avui a Cartagena

  • Els vots del PSOE, Cs i Podem sumen 21 dels 23 suports necessaris perquè tiri endavant

1
Es llegeix en minuts

El PSOE i Cs inicien a les 10 del matí d’aquest dimecres a l’Assemblea Regional de Múrcia la defensa d’una moció de censura contra el Govern autonòmic del PP i trànsfugues taronges amb la incertesa de si en faran prou en la votació que es produirà demà dijous els 23 vots de la majoria absoluta, segons informa Efe.

Mitja hora abans de l’inici de la sessió a Cartagena, el secretari general del PSOE murcià, Diego Conesa, i la coordinadora autonòmica de Cs, Ana Martínez Vidal, candidata a la presidència del Govern murcià en la moció de censura, firmaran i presentaran als mitjans de comunicació el programa de Govern de 24 punts que desenvoluparan durant el debat. Segons van avançar aquest dimarts, simbolitzen els mesos que queden de legislatura i prioritzaran la regeneració, la transparència en les institucions, la recuperació socioeconòmica i la lluita contra el corononavirus.

Els vots dels tres diputats trànsfugues de Vox estan en l’aire i en principi van anunciar que votarien a favor els dos de Podem i en contra el de Vox no expulsat del partit d’extrema dreta.

Notícies relacionades

La suma entre socialistes i Cs només dona segur 17 més 2 després que, dels sis parlamentaris taronges, dos fossin nomenats consellers, una tercera seguís de vicepresidenta del Govern murcià i un quart, el president del Parlament, Alberto Castillo, s’hagi plantejat abstenir-se, quan es necessiten 23 vots dels 45 escons perquè prosperi la moció, amb la qual cosa si Podem manté els seus suports arriabrien a 21 i en continuarien faltant dos més.

El debat s’inicia amb la defensa de la moció de censura per un dels signants durant 30 minuts, després de la qual cosa el president murcià, Fernando López Miras, podrà fer ús de la paraula mitja hora més. Després, durant 10 minuts com a màxim cadascun, hi podran intervenir els representants dels grups parlamentaris (a més del PSOE, CS i el PP, Vox i Podem), i la presidència de la Cambra podrà concedir excepcionalment un últim torn de cinc minuts a cadascun dels oradors. A continuació, Martínez Vidal exposarà el seu programa de Govern sense límit de temps. Finalment, se suspendrà la sessió fins dijous, quan es reprèn i es produeix la votació final cap a les dues de la tarda.