DECISIÓ JUDICIAL

Exculpada una alt càrrec del Govern que va autoritzar un viatge d’un assessor de Puigdemont

zentauroepp43608646 alay  a l esquerra  amb el seu lletrat  jaume alonso cuevill180604105200

zentauroepp43608646 alay a l esquerra amb el seu lletrat jaume alonso cuevill180604105200 / Tania Tapia

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge de Barcelona Ollana Ortega, que investiga el viatge a Nova Caledònia de Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, a càrrec de la Generalitat, ha exculpat la secretària general de Presidència, Meritxell Masó, que estava imputada per autoritzar les despeses. En una interlocutòria, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, la titular del Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona ha dictat el sobreseïment provisional de la causa respecte a Masó, defensada per l’advocada Judit Gené. després de la petició feta per la fiscalia, que va ser qui va presentar la querella per malversació i prevaricació.

La fiscalia acusava Masó inicialment d’autoritzar el pagament dels 4.580 euros que va costar el viatge d’Alay, també investigat al cas Voloh de presumpte finançament de Waterloo, per participar com a observador al referèndum d’autodeterminació de Nova Caledònia, respecte de França, el novembre del 2018. Ara, l’acusació pública considera que «no està acreditada» la seva participació en els fets, en vista de la documentació aportada a la causa i de la seva declaració davant la jutge, en què va afirmar que no entra en les seves competències fiscalitzar les despeses de l’oficina del president, ja que és el Parlament a qui correspon fer-ho.

Malversació i prevaricació

Notícies relacionades

D’altra banda, la fiscal Teresa Duerto, a més, ha sol·licitat a la jutge que continuï el procés judicial contra Alay per la seva presumpta participació en qualitat d’autor en un delicte continuat de malversació de diner públic i un altre de prevaricació administrativa en qualitat d’inductor o cooperació necessari. Segons el ministeri públic, de la documentació que consta a la causa es desprèn que Alay va ser convidat a anar com a observador al referèndum de Nova Caledònia, per part de la formació independentista d’aquesta regió francesa d’ultramar, «a títol personal» i no com a responsable de l’oficina de l’expresident català.

A la querella, la fiscalia apuntava que Alay, «abusant» de la seva condició de responsable de l’oficina de Puigdemont, «es va excedir» en les funcions que té atribuïdes i «es va apartar» de la seva obligació de servir als interessos generals per tal d’aconseguir un «enriquiment il·lícit». Segons la seva opinió, va aconseguir que la Generalitat es fes càrrec de les despeses per valor de 4.580 euros del seu viatge a Nova Caledònia, malgrat que aquesta activitat no es trobava entre les que tenia atribuïdes al capdavant de l’oficina de l’expresident.

Temes:

Generalitat