El del PP elogia la figura d’Albert Rivera

García Egea intenta seduir els «defraudats» amb Cs i Cantó mostra el seu desencant

L’exactor assegura que té una proposta per tornar a la televisió

García Egea intenta seduir els «defraudats» amb Cs i Cantó mostra el seu desencant
3
Es llegeix en minuts

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat aquest dimarts que «els actius» de Ciutadans que «no estan gens d’acord amb la deriva» d’Inés Arrimadas, com el valencià Toni Cantó, poden afegir-se al Partit Popular. A més, ha elogiat l’expresident de la formació taronja, Albert Rivera i, preguntat expressament si tornarà a la política amb el PP, ha recalcat que això caldria preguntar-l’hi a ell. En una entrevista a Telecinco, García Egea ha recordat que la setmana passada ja va obrir «les portes» a tots els votants, afiliats, simpatitzants i càrrecs de Ciutadans «defraudats amb Ciutadans i amb la deriva que ha pres, entregant-se al PSOE i de Podem».

«Crec que hi ha persones molt valuoses que han ajudat a construir un partit que ha fet molt per Espanya. Ciutadans ha sigut un partit molt important en la història d’Espanya, sobretot en aquests últims anys, i ha permès forjar governs de llibertat a Andalusia, a Múrcia, a Madrid i a Castella i Lleó», ha manifestat. Aquesta ha sigut la seva resposta al ser preguntat pel paper que tindrà ara en el PP Fran Hervías, l’exsecretari d’Organització de Ciutadans, que aquest cap de setmana va confirmar que deixava el partit taronja i s’unia al PP després de la crisi a Múrcia i Madrid. No obstant, García Egea no ha detallat quina funció tindrà ara Hervías en l’equip del Partit Popular.

També ha convidat Cantó, fins ara portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes i coordinador autonòmic del partit en aquesta comunitat, que va anunciar aquest dilluns que deixa els seus càrrecs, renuncia a la seva acta de diputat i deixa la política. García Egea ha assenyalat que Cantó i altres càrrecs són «actius» de Ciutadans que «no estan gens d’acord amb aquesta deriva d’Arrimadas, que s’ha llançat als braços de Podem i el PSOE». «Entenc que aquestes persones s’hagin sentit defraudades», ha assegurat, per afegir que Cantó va presentar aquesta dimissió a Ciutadans perquè n’esperava «una correcció o una autocrítica».

Neguit de Cantó

Cantó, que aquest dilluns va anunciar que dimitia de tots els càrrecs a Ciutadans i que deixava l’acta de diputat a les Corts valencianes, ha afirmat aquest dimarts estar «desil·lusionat» amb la política i que desitja tornar a la seva antiga feina com a actor, per a la qual ja ha rebut ofertes de dues productores, que segurament acceptarà. En declaracions als periodistes al Parlament valencià, Cantó va afirmar que aquestes són les úniques ofertes que ha rebut, cap d’altres partits per incorporar-se a les seves files, i va negar que tingués presa la decisió de dimitir abans d’assistir a l’executiva de Ciutadans, sinó que ho va fer al veure que ningú de la direcció assumia responsabilitats.

Notícies relacionades

«Segueixen els mateixos prenent les mateixes decisions de sempre», va denunciar el fins ara representant de Ciutadans a les Corts valencianes, que va assegurar no sentir-se representat pel partit que lidera Inés Arrimadas, i desitjava que hi hagués canvis, ja que, altrament, va dir, la formació està abocada a la «irrellevància».

L’últim any, el PP que dirigeix Pablo Casado ha intensificat la seva relació amb Rivera, que es va incorporar al despatx d’advocats Martínez-Echevarría el març del 2020. Després de les eleccions generals del novembre del 2019 va presentar la seva dimissió i va anunciar que deixava la política, just l’endemà que Ciutadans perdés 2,5 milions de vots i baixés de 57 escons a 10 al Congrés.