Estudi de l’Advocacia de l’Estat

El Govern recorrerà finalment la sentència sobre les Torres de Meirás

L’Executiu va reconèixer al principi el dret dels hereus de Francisco Franco a ser rescabalats en les despeses en què van incórrer per conservar l’edifici

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern recorrerà finalment la sentència sobre les Torres de Meirás que va reconèixer el dret als hereus de Francisco Franco a ser rescabalats en les despeses en què van incórrer des del 1975, després de la mort del dictador, per conservar l’edifici.

Malgrat que l’Executiu, després de conèixer aquesta sentència, va avançar que no la recorreria fonamentant-se per a això en motius estrictament jurídics, aquest dimarts ha anunciat que sí que ho farà.

Un canvi de criteri que justifica en què l’Advocacia de l’Estat ha realitzat un estudi detallat dels fonaments de la sentència i observa errors d’interpretació o alteracions sobre les pretensions exercitades en la demanda.

Així, assenyala que la sentència afirma erròniament que l’Administració General de l’Estat havia reconegut en la seva demanda la bona fe dels hereus del dictador i d’allà s’extreuen una sèrie de conclusions que no es corresponen amb la realitat.

«L’eventual correcció d’aquests errors i la necessària interpretació del Tribunal Suprem permetran establir amb claredat i precisió les bases per a la posterior liquidació de l’estat possessori», ha assegurat el Govern en un comunicat en el qual ha anunciat el recurs de cassació.

Va ser el passat 12 de febrer quan laAudiencia Provincial de la Corunya va declarar que les Torres de Meirás i les finques incloses al recinte són propietat de l’Estat rere el recurs presentat pels hereus de Franco.

Notícies relacionades

No obstant, els va reconèixer el dret a ser indemnitzats per les despeses de conservació.

Tot i que el Govern remarca que aquesta resolució era favorable a les seves principals pretensions, l’estudi detallat per part de l’Advocacia de l’Estat ha portat a decidir finalment la presentació del recurs.