El laberint català

ERC, Junts i la CUP es reuneixen conjuntament per negociar la Mesa del Parlament

  • En la primera cita entre les tres formacions des de les eleccions del 14 de febrer s’han compromès a «continuar treballant en les pròximes hores»

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

ERC, Junts i la CUP s’han reunit aquest dimarts per primera vegada de manera conjunta per avançar en les negociacions sobre la composició de la Mesa del Parlament. Des de les eleccions catalanes del 14 de febrer, totes les reunions que s’han fet fins ara havien sigut bilaterals. Els tres partits busquen un acord abans del ple de constitució del Parlament d’aquest divendres, en què s’elegirà el president de la Cambra i la resta de membres de la Mesa.

La reunió ha tingut lloc de manera discreta al Parlament i hi han participat els membres dels equips negociadors de les tres forces independentistes que al llarg de les últimes setmanes estan intentant perfilar un acord.

Fonts coneixedores dels contactes han indicat que en aquesta primera trobada trilateral s’han compromès a «continuar treballant en les pròximes hores» per intentar arribar a un acord relatiu «tant al Parlament com al Govern».

Notícies relacionades

Han participat en la reunió negociadors com Sergi Sabrià i Marta Vilalta (ERC), Elsa Artadi, Francesc de Dalmases i Josep Rius (JxCat), a més de Carles Riera i Xavier Pellicer (CUP).

En la sessió constitutiva de divendres caldrà escollir la persona que presidirà el Parlament, un càrrec per al qual s’ha ofert la CUP, tot i que teòricament havia de quedar en mans de JxCat si Pere Aragonès, el candidat d’ERC, és investit president de la Generalitat.