Judici de la caixa b del PP

El tribunal de la caixa b del PP rebutja un acarament entre Bárcenas i Rajoy

  • El tribunal afirma que es tracta d’una diligència pròpia de la instrucció i destaca que l’un és acusat i l’altre, testimoni

  • Demana a les parts que la prova que s’ha de practicar al judici limiti l’objecte del judici

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El tribunal que jutja la caixa b del PP ha descartat celebrar un acarament entre l’expresident del Govern Mariano Rajoy i l’extresorer del PP Luis Bárcenas, com va sol·licitar la defensa d’aquest. El president del tribunal José Antonio Mora afirma que es tracta d’una prova pròpia de la instrucció i que correspon al tribunal valorar la prova i la declaració de l’acusat i del testimoni per declarar provats determinats fets.

Notícies relacionades

Al reprendre’s el judici, després de la Covid de l’exgerent del PP Cristóbal Páez i els problemes de sales que pateix l’Audiència Nacional, el magistrat ha procedit a resoldre verbalment les qüestions processals que van plantejar les parts. En aquest sentit, ha dit que «no precedeix delimitar l’objecte del procés perquè aquesta funció correspon a les parts amb l’escrit d’acusació formulat i a l’admissió de prova que va fer el tribunal», tot i que no entrarà al contracte porqueria firmat a Toledo amb Sufi, perquè aquests fets ja es van enviar als jutjats de Castella-la Manxa.

Així mateix, va considerar prescrit el delicte fiscal del 2006, com sostenia el fiscal, així que el tribunal ha instat la resta d’acusacions a modular les proves per evitar els interrogatoris que es dirigissin a acreditar aquestes proves. El que sí que ha admès el tribunal és prendre declaració als periodistes Eduardo Inda i Francisco Mercado en relació amb la gravació a l’extresorer del PP ja mort Álvaro Lapuerta en què suposadament parlava del coneixement de la caixa b per part de Rajoy. En funció de la seva declaració ho farà també Ernesto Ekaizer o no.